Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ запроваджує інститут Торговельного представника України – А.Яценюк

Середа, 20 серпня 2014 15:29

Торговельний представник України – це ключова рушійна сила по просуванню українських товарів у світі

Уряд України ухвалить рішення про запровадження інституту Торговельного представника України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 20 серпня.

«Це основний адвокат і прокурор українського бізнесу. Адвокат бізнесу і прокурор проти тих країн і компаній, які не будуть давати можливості українському бізнесу розвиватися і експортувати продукцію за межі України», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що при розробці цього рішення Уряд зокрема вивчив досвід Сполучених Штатів Америки, «де Офіс торговельного представника є одним із ключових елементів зовнішньоекономічної політики»: «Тому Торговельний представник України – це ключова рушійна сила по просуванню українських товарів у світі і захисту українського економічного інтересу».

Глава Уряду також нагадав, що Україна перейшла в другу стадію підготовки до спрощення візового режиму з ЄС і повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряду буде затверджено «План заходів по запровадженню безвізового режиму».

За його словами, сьогодні Уряд прийме рішення щодо забезпечення видачі біометричних паспортів, «на підставі яких українці зможуть безвізово їздити до країн-членів Європейського Союзу».

Глава Уряду підкреслив, що його не задовольняє кількість біометричних паспортів, яку запропонували видавати на першому етапі - 20 тисяч на місяць: «Основне – це не задовольняє українців, тому що черги будуть по 200 тисяч».

Арсеній Яценюк також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряду будуть призначені заступники міністрів із питань європейської інтеграції й нагадав, що в Кабінеті Міністрів вже створений Офіс із питань європейської інтеграції, а міністерства до кінця поточного місяця вносять план імплементації Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%