Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європарламент схвалив продовження Україні торгових преференцій

Четвер, 23 жовтня 2014 14:24

Преференції продовжено на рік

Європейський парламент сьогодні, 23 жовтня 2014 р., продовжив на один рік - до 31 грудня 2015 р. - дію автономних торгових заходів для України, що полягають у скасування імпортних мит. Відповідне рішення прийнято сьогодні на сесії Європарламенту в Страсбурзі, пише РБК-Україна.

«За» доповідь Габріеліуса Ландсбергіса (група народних партій, Литва) проголосували 497 депутатів, проти - 78, утрималися - 56.

У пояснювальній записці до доповіді наголошується, що сьогоднішнє рішення є результатом домовленостей, досягнутих 12 вересня представниками ЄС, України та Росії, згідно з якими Україна і ЄС вирішили відкласти на рік застосування торговельних положень угоди про асоціацію, при цьому ЄС взяв на себе зобов'язання продовжити на цей же період дію автономних торгових заходів.

«Це рішення - частина всебічного мирного процесу в Україні з повагою до територіальної цілісності України, а також її права вирішувати свою долю. Це - результат запиту України в обмін на зобов'язання Російської Федерації продовжувати преференційний режим в рамках зони вільної торгівлі СНД між Російською Федерацією і Україною», - написано в пояснювальній записці.

У документі також наголошується, що автономні торговельні заходи передбачають безмитний імпорт тільки тих товарів, які відповідають стандартам ЄС.

«Вони надаються тільки при умові поваги України до демократичних принципів, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права», - написано в документі.

Перед голосуванням представник французьких ультраправих Марін Ле Пен запропонувала відправити доповідь на доопрацювання в Комітет з питань міжнародної торгівлі.

«Треба вивчити вплив цього рішення на економічну ситуацію в Європу», - сказала вона.

Незважаючи на те, що її пропозицію підтримало понад 40 депутатів, що дало право поставити його на голосування Європарламенту, загальна кількість голосів виявилася недостатньою.

Доповідач Ландсбергіс зазначив, що сьогоднішнє голосування демонструє здатність ЄС приймати рішення швидко і рішуче. Він також відзначив важливість цього рішення для України.

«Україна потребує нас зараз», - сказав литовський депутат.

Після схвалення парламентом нове регулювання ЄС має бути формально схвалено Радою ЄС, після чого зможе вступити в силу, як передбачається, з 2 листопада цього року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%