Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На Гонтарєву відкрито кримінальну справу – ЗМІ (документ)

Вівторок, 02 грудня 2014 09:36

Печерський суд прийняв рішення

Щодо голови Нацбанку Валерії Гонтаревої відкрито кримінальну справу. Відповідне рішення, розглядаючи справу №757/33660/14-к, 1 грудня ухвалив Печерський районний суд Києва. Про це пише fakty.ictv.ua.

Він зобов'язав столичну прокуратуру почати розслідування та внести відповідний запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Гонтаревій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.

Гонтаревій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.

Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні 2014 р.: 5 числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 грн./$ і продажем по 12,26 грн./$, а на тому ж тижні - 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче - по 12,45-12,6 грн./$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $69 млн., а через кілька днів відкупив там само $35 млн. дешевше. Позивач (їм виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає у своїй позовній заяві увагу на те, що на кожному дорожче відкупленому доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі був нанесений збиток.

jjj

2 copy

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%