Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Венеціанська комісія дала Україні три місяці на доопрацювання закону про люстрацію

Вівторок, 16 грудня 2014 15:23

«Це безпрецедентний випадок, коли Венеціанська комісія за ніч переробила свій висновок щодо Закону України «Про очищення влади», зняла всі розгромні зауваження, і вирішила, що працюватиме з українською стороною, а висновок, який буде затверджений, не матиме жодного юридичного впливу і є абстрактним», - наголосила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, пише прес-служба КМУ.

За результатами зустрічі з представниками Венеціанської комісії українську делегацію на чолі з Міністром юстиції було почуто і висловлено намір у подальшому тісно співпрацювати.

«Венеціанська комісія змінила свій висновок і зняла основні застереження щодо цього закону. При цьому було сформовано ряд принципових позицій. У першу чергу представники Венеціанської комісії зазначають, що українська держава може здійснювати процедуру люстрації відповідно до закону про очищення влади. Друга принципова позиція полягає у тому, що підставою для люстрації може бути перебування певної особи на керівних посадах у період тоталітарного режиму Януковича», - зазначив у свою чергу радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв.

При цьому було досягнуто домовленості, що інші застереження Венеціанської комісії щодо застосування цього закону, які не є принциповими і містять процедурний характер, сторони усунуть у ході напрацювання відповідних законодавчих змін.

«Українській стороні відведено три місяці для доопрацювання закону про люстрацію. Ми очікуємо, що упродовж місяця до України прибудуть представники Венеціанської комісії для напрацювання змін до закону, щоб у подальшому у Венеціанської комісії не виникало жодних застережень щодо цього питання», - наголосив радник Міністра.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%