Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко закликав МВФ розширити фінансування України

Четвер, 22 січня 2015 09:30

Президент Петро Порошенко на зустрічі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликав розширити фінансування України та перейти до програми Extended Fund Facility (EFF). Про це пише прес-служба Президент.

Глава держави під час зустрічі, яка відбулась в рамках Давоського форуму, звернув увагу, що Україна успішно виконує програму stand-by, а також реалізує реформи, необхідні для забезпечення фінансової стабільності та відновлення економічного зростання.

Крістін Лагард повідомила журналістам після зустрічі, що найближчим часом запит України буде передано на розгляд Ради директорів Фонду. Вона відзначила, що програма EFF буде розглянута на заміну чинної програми stand-by.

«Українська влада демонструє відданість намірам здійснити довгострокові структурні реформи», — сказала директор-розпорядник МВФ. Вона відзначила, що фіскальні заходи, які вже запровадженні, націлені на відновлення зростання економіки.

Міністр фінансів Наталія Яресько, яка також була присутня на зустрічі, зазначила, що Україна потребує механізму розширеного кредитування, щоб встановити більш тривалий термін співпраці з Міжнародним валютним фондом. За її словами, також будуть проведені консультації з тримачами суверенних боргових зобов’язань з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості. «Механізм розширеного кредитування дозволить нам отримати доступ до додаткових ресурсів, які в свою чергу дозволять нам повернутися до економічного зростання, відновити адекватні резерви іноземної валюти і забезпечити економічну та фінансову стабільність у майбутньому», — наголосила Міністр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%