Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яценюк тимчасово відсторонив керівництво ДФС на час службового розслідування

Вівторок, 24 лютого 2015 17:02

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності глави Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови Анатолія Макаренка. Про це Яценюк заявив під час селекторної наради в ДФС, передає РБК-Україна.

«Якщо прочитати інтерв'ю реальних людей з бізнесу, то перших півроку почала ДФС служба так, як очікували після Майдану, а другий півроку як завжди.... Я приймаю рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищий посадових осіб ДФС: керівника ДФС, заступника начальника податкової і заступника начальника митниці. На час проведення службового розслідування уряд відсторонює керівництво ДФС», - сказав Яценюк.

За його словами, розслідування триватиме два тижні.

«Ми два тижні в щоденному режимі будемо працювати з українським бізнесом, щоб встановити конкретні факти зловживань в податковій системі, податковій міліції та митниці. В процесі службового розслідування даю можливість довести свою ефективність, якщо не буде доведено, то приймемо кадрові рішення», - заявив Яценюк.

Він зазначив, що вже з сьогоднішнього дня розпочинає роботу комісія з розслідування діяльності вищих посадових осіб ДФС. Результати розслідування комісії будуть публічними.

Прем'єр також пригрозив керівникам обласних управлінь ДФС: «Я звертаюся до всіх керівників областей: ви несете таку ж відповідальність, як і несе центральне керівництво ДФС. Більш того, організовані злочинні угруповання у складі представників СБУ, митників, прокурорів, міліціонерів займаються відмиванням грошей, так і кришуванням митниці, і створення схем по розграбуванню країни, яка перебуває в стані війни».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%