Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Люстраційний комітет назвав імена 50 «недолюстрованих чиновників»

Четвер, 26 лютого 2015 14:07

Люстраційний комітет назвав імена 50 «недолюстрованих чиновників». Про це лідери Громадського люстраційного комітету розповіли на прес-конференції у Києві.

За словами голови комітету Єгора Соболєва, хоч і більшість українських топ-посадовців, що наразі знаходяться у владі просто саботували прийняття люстраційного законодавства,  громадськість не склала руки і об’єдналася для того, щоб продовжити активне очищення влади в нашій країні.

«Закони є, але вони тотально саботуються усіма високопосадовцями, починаючи від Президента. Але в принципі інакше бути не може – саме громадськість повинна контролювати владу та процес її очищення. У цьому і полягає причина того, що наша справа рухається» - зауважив він.

Соболєв також розповів, що за ініціативою люстраційного комітету була створена Громадська рада з питань люстрації, до якої увійшли громадські діячі та найкращі журналісти країни. За його висловом цей орган є «найбільш зубатим та найбільш ефективним» серед усіх громадських структур, що наразі займаються люстрацією в Україні.

Що стосується списку з 50 високопосадовців, що не були люстрованими та наразі займають свої посади незаконно, представники комітету зазначили, що вже найближчим часом вони планують створити відкритий реєстр «недолюстрованих чиновників», стосовно кожного з яких люстраційний комітет буде добиватися звільнення та відсторонення від державної влади на 10 років.

«2005 року не буде, ми виженемо всіх» - запевнив присутніх Єгор Соболєв.

Поміж інших до згаданого «списку 50» увійшли заступники міністра внутрішніх справ Віталій Паскал та Василь Сакал, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова Держфінінспекції України Микола Гордієнко, начальник ГУМВС України в місті Києві Олександр Терещук, керівник Робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя та багато інших.

При цьому за словами представників комітету, найбільший саботаж процесу люстрації наразі спостерігається у трьох відомствах: Міністерстві внутрішніх справ, прокуратурі, а також у Державній фіскальній службі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%