Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держава виділить аграріям 300 млн. гривень на компенсацію банківських відсотків

П'ятниця, 27 лютого 2015 14:31

Які проблеми сьогодні переживає українське сільське господарство, та яких кроків від влади чекають вітчизняні аграрії, обговорювалося на четвертому Всеукраїнському аграрному форумі, що відбувся у Києві 27 лютого.

До участі у форму були запрошені представники практично всіх основних міністерств та відомств економічного спрямування, однак серед міністрів захід відвідав лише очільник Міністерства аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

За його словами, сільське господарство України наразі дійсно переживає складні часи – старі проблеми сьогодні посилюються суттєвим подорожчанням усіх необхідних компонентів для ведення господарства, а також війною на сході країни, через що багато хто з аграріїв замість того щоб обробляти землю вимушений брати до рук зброю.

«Тим не менш, агросектор – це єдина галузь української економіки, що забезпечує стабільно високі валютні надходження. Радує, що ми не зважаючи на всі проблеми все ще можемо збирати рекордні врожаї та посилювати свої експортні позиції. У цьому році для вітчизняної м'ясо-молочної продукції відкриються європейські ринки, наразі йдуть перемовини з Китаєм, Саудівською Аравією, Іраном та Єгиптом про збільшення поставок українського зерна та кукурудзи у ці країни» – зазначив Павленко.

У той же час він наголосив на тому, що цьогорічна весняна посівна кампанія обійдеться аграріям у 11 млрд. гривень – у цьому плані галузь відчуває серйозне недофінансування, через що міністр пообіцяв налагодити діалог з банківськими структурами стосовно взаємовигідного кредитування підприємств сільського господарства.

«Ми плануємо виділити 300 млн. гривень на компенсацію аграріям банківських відсотків – такою буде наша допомога галузі, адже вартість кредитів у 30-35% щорічно є просто не підйомною для більшості вітчизняних фермерів» – розповів він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%