Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2014 р. Raiffeisenbank International отримав збиток у розмірі €493 млн.

Середа, 25 березня 2015 12:05

Чистий збиток австрійського Raiffeisenbank International 2014 року становить 493 млн євро проти 557 млн євро чистого прибутку за підсумками 2013 року. Про це йдеться в опублікованому в середу річному звіті банку за минулий рік, пишеТАСС.

За даними звіту, відсотковий дохід банку зріс 2014 року на 1,6%, до 3,783 млрд євро, дохід від операцій знизився на 6,5%, до 5,355 млрд євро, а відрахування в резерви зросли на 49,3%, до 1,7 млрд євро. При цьому RBI вдалося скоротити власні витрати на 9,5%.

Проблемними країнами для Raiffeisenbank International стали Угорщина, Україна, Росія і Польща, наголошують у документі. Зокрема, на страхування кредитних ризиків українська «дочка» банківської групи направила 533 млн євро. В Угорщині зміни законодавчого регулювання банківської сфери коштували банку 251 млн євро додаткових витрат. «Підрозділами в Росії та Польщі було знижено середньострокові очікування щодо прибутку», – уточнюють в RBI.

Як прогнозують у Raiffeisenbank International, 2015 рік знову може стати збитковим для банківської групи, оскільки саме на нього припаде основна частина витрат зі структуризації бізнесу в обсязі близько 550 млн євро. Аналітики банку також прогнозують, що «витрати на страхування кредитних ризиків виявляться на досить високому рівні, але будуть нижчими за рівень 2014 року в 1,7 млрд євро».

При цьому голова Raiffeisenbank International Карл Севельда заявив, що банк не планує продавати свій бізнес у жодній країні, окрім Польщі. «Ні продаж Райффайзенбанк Росія, ні продаж банку «Аваль» (українська «дочка»), ні вихід із будь-якого іншого ринку наразі не обговорюється», – сказав він, нагадавши, що рішення про продаж польського підрозділу було ухвалено раніше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%