Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

MBC та «Майкрософт» підписали меморандум про співпрацю в галузі кібербезпеки

Середа, 01 квітня 2015 17:22

1 квітня, Міністерство внутрішніх справ України та корпорація «Microsoft» підписали Меморандум про взаєморозуміння, який закріплює взаємну зацікавленість у співпраці в галузі захисту даних, інформаційної та кібербезпеки. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян зазначив, що співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству ефективно протистояти сучасним викликам та загрозам у кіберпросторі.

«Співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству налагодити ефективну систему захисту від кіберзагроз та оперативного реагування на атаки», – підкреслив заступник глави МВС.

За словами віце-президента корпорації Microsoft у країнах Центральної та Східної Європи Дона Грентема (Don Grantham), для «Microsoft» питання захисту даних є надзвичайно важливим. Корпорація вже понад 20 років співпрацює з європейськими урядами, державними установами та бізнесом і ділиться власним досвідом. Це допомагає відповідати на локальні виклики та сприяти економічному розвитку.

«Водночас ми постійно розвиваємо наші технології, щоб уряди могли будувати свої рішення в умовах довіри. Переконаний, що співпраця із Міністерством внутрішніх справ – важливий крок на шляху до створення ефективного захисту державної інформації», – зазначив Дон Грентем.

Сторони зазначають, що підписаний сьогодні Меморандум стане фундаментом для підписання подальших угод, в рамках яких МВС та фахівці Microsoft спільно працюватимуть над посиленням кібербезпеки відомства. Зокрема, компанія готова надавати інформаційну підтримку і консультації фахівцям МВС щодо своїх продуктів та сервісів Microsoft. Крім того, представники «Майкрософт» готові надавати допомогу правоохоронцям у процесі ідентифікації та боротьби із загрозами інформаційній безпеці.

Сторони також обговорили перспективи розширеної співпраці в рамках програми операційної та технічної підтримки найвищого класу Microsoft Premier Support, а також підписання Міністерством Угоди про співробітництво з питань безпеки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%