Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перейменування вулиць з радянськими назвами обійдеться бюджету мінімум в 5 млрд грн.

Вівторок, 14 квітня 2015 13:24

Реалізація норм Закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки», прийнятому Верховною Радою, 9 квітня, обійдеться українському бюджету в суму не менше 5 мільярдів гривень. Такі дані на своїй сторінці в мережі Facebook наводить екс-міністр доходів і зборів України, Олександр Клименко.

Клименко зазначає прямий негативний економічний ефект від перейменування вулиць українських міст. За самим усередненим підрахунками, кампанія з перейменування обійдеться державі в суму, порівнянну з бюджетним дефіцитом.

«На реалізацію цього закону необхідно, за найскромнішими оцінками, 5 млрд. грн», - пише Олександр Клименко.

Саме стільки, за його підрахунками, в найближчі півроку необхідно буде витратити як мінімум на перейменування всіх вулиць, провулків, скверів та інших міських топонімів, назви яких пов'язані з радянським минулим.

«Всього в Україні 459 міст, і в кожному з них в середньому по 30 вулиць носять назви, пов'язані з радянським минулим. Разом витрати на перейменування складуть більше 413 млн. грн. Плюс 885 селищ міського типу, де, припустимо по 10 вулиць підлягають перейменуванню. Це ще 265500000. грн. Плюс 28450 сіл по 5 вулиць - 4 млрд. 267 млн. Разом - не менше 5 мільярдів гривень», - підраховує політик.

Крім того, ініціатори прийняття законопроекту не врахували той факт, що всім без винятку організаціям, як приватним, так і державним, на перейменованих вулицях, доведеться в обов'язковому порядку міняти статутні документи, свідоцтво про реєстрацію, печатки. А це додаткові витрати як часу, так і грошей.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%