Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Генпрокуратура повернула «Незалежному АУДИТОРУ» пошкоджені сервери

Понеділок, 20 квітня 2015 16:23

У п'ятницю, 17 квітня, у другій половині дня, Генпрокуратура повернула жорсткі диски і сервери, незаконно вилучені в редакції журналу «Незалежний АУДИТОР» і Бюро судових експертиз під час обшуку 8 квітня.

Через некоректне відключення серверів, проведене силовиками, інформацію на жорстких дисках було пошкоджено. У зв'язку з цим ІТ-служби видання та бюро судових експертиз вже три дні ведуть посилені роботи з відновлення інформації.

Виходячи зі змісту доданого листа, очевидно, що дослідження дисків проводили не надто компетентні фахівці. Втім, редакція журналу та бюро судових експертиз вже сповна пожинають плоди цього професіоналізму.

doc

Нагадаємо, що 8 квітня 2015 року співробітники ГПУ з озброєним нарядом силовиків увірвалися в будівлю по вул. Антоновича (Горького), 23-В, де знаходиться редакція журналу «Незалежний АУДИТОР» і Бюро судових експертиз. «Загарбники» напали на беззбройного охоронця, побили його, виламали двері, заблокували всі поверхи зі співробітниками і 6 годин проводили обшук

У редакції та бюро суд. експертиз силовики шукали «сліди» НАК «Нафтогаз», ПАТ «Укртрансгаз» та інших, пов'язаних з ними компаній, які в період з 2010 по 2014 рр. провели ряд злочинних оборудок, тим самим завдавши країні збитків у 650 млн грн. Обшук проходив під керівництвом слідчого Генпрокуратури Ігоря Гришина, за клопотанням якого Печерський суд м. Києва виніс незаконне рішення про дозвіл на обшук приміщення.

Не знайшовши документів, що вказують на фігуруючі у справі компанії, силовики незаконно вилучили 4 сервери (не вказані у рішенні суду): два редакційних з версткою номерів та два сервери Бюро судових експертиз (де зберігаються фотокопії кримінальних справ, матеріали, пов'язані з кримінальними провадженнями та адвокатські документи) тим самим порушивши таємницю слідства та адвокатську таємницю.

10 квітня головний редактор журналу «Незалежний АУДИТОР» Володимир Іванков подав скаргу на слідчого ГПУ Андрія Солонського (що безпосередньо вилучив сервери) до Печерського суду. Однак розгляд даної скарги призначили лише на 22 квітня, при тому, що відповідно до українського законодавства (ст. 306 КПК України), оскарження рішень, дій або бездіяльності на стадії досудового розслідування, мають розглядатися не пізніше 72 годин з моменту надходження відповідної скарги.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%