Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кличко обіцяє «давати по зубах» кожному чиновнику, замішаному в корупції

Вівторок, 21 квітня 2015 17:50

Міський голова пригрозив звільненнями і кримінальними провадженнями всім чиновникам і керівникам підрозділів, у яких процвітатиме корупція.

«Я обіцяю, що моя реакція на будь-які прояви корупції буде жорсткою - кожен чиновник, що займатиметься корупційними справами, «отримає по зубах» - заявив сьогодні Віталій Кличко, відкриваючи друге засідання Антикорупційного ради при Київському міському голові.

«Я нікого не буду захищати. Кожен чиновник у Києві, незалежно від того, яку посаду він займає, повинен розуміти, що якщо кияни скаржаться на нього або на його підрозділ - я буду розцінювати це як його особисту відповідальність та участь у корупційних схемах. А це загрожує не лише звільненням, а й нашими зверненнями до прокуратури та притягненням до відповідальності. Інших варіантів не буде» - підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко нагадав, що розраховує на відверту розмову з членами ради про випадки корупції в столиці і вже до наступного засідання (яке відбудеться 19 травня) чекає на готовий проект комплексної антикорупційної програми, який необхідно прийняти на початку червня.

На другому засіданні Антикорупційного ради голови робочих груп звітували про перші три тижні своєї роботи. Нових фактів, цифр і розкритих корупційних схем учасники поки не представили - говорили про плани, політики та стратегії наведення порядку в різних сферах управління столицею. Зокрема, група з розробки антикорупційних політик анонсувала кілька ефективних напрямків Антикорупційної програми міста Києва 2015-2017 рр., яка запрацює вже з 1 червня. В рамках програми пропонується боротися з конфліктами інтересів в управлінні містом (шляхом «просіювання» кожного рішення Київради через кілька етапів); перевести більшість закупівель столиці в електронний формат; провести внутрішній аудит всіх структур, підпорядкованих міському голові; ввести обов'язкове декларування доходів столичних чиновників та оприлюднення цієї інформації, а також налагодити прозору співпрацю столичної адміністрації та її підрозділів з бізнесом. Крім цього, на засіданні були озвучені плани щодо поліпшення роботи і контролю над діяльністю центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, що розпорядження про створення Антикорупційної ради при київському міському голові Віталій Кличко підписав 23 лютого. Відповідно до цього розпорядження, Антикорупційна рада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при Київському міському голові. ЇЇ основними завданнями є систематичний аналіз заходів щодо запобігання і протидії корупції в Київраді і КМДА, райдержадміністраціях, їх структурних підрозділах, підприємствах, установах і організаціях, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, а також залучення громадськості до формування, реалізації та моніторингу антикорупційної політики.

Перше засідання Антикорупційної ради відбулося 31 березня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%