Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За три дні до закону

П'ятниця, 24 квітня 2015 16:09

Саме під такою назвою, у п’ятницю, 24 квітня 2015 року, у Києві стартувала експертна дискусія з приводу підготовки до запуску у роботу Національного агентства з питань запобігання корупції. Організатором заходу виступила міжнародна недержавна організація «Transparency International Україна».

Під час дискусії провідні експерти України у сфері боротьби з корупцією, представники уряду та міжнародних організацій презентували програму роботи НАЗК і обговорили терміни та плани розвитку агентства.

Програмою проекту передбачено 4 етапи розвитку НАЗК, перший із котрих – заснування агентства – мав би закінчитися ще до 1 січня 2015 року. Але, нажаль, він був реалізований лише у квітні поточного року, що викликало затримку із подальшим розвитком програми.

Наразі один із засновників проекту, незалежний експерт з протидії корупції Руслан Рябошапка, висвітлив графік подій, що мають статися найближчим часом та акцентував увагу усіх учасників на пріоритетах Національного агентства. Основною метою проекту НАЗК бачить запобігання корупції на державному рівні, створення комісії з моніторингу майна держслужбовців, та аналітичний центр, що буде займатися обробкою інформації і слідкувати за перебігом подій у антикорупційній сфері.

Перші кроки роботи агентства присвячені події, що озвучена у назві заходу і присвячена закону України по запобіганню корупційних дій, що має вступити у силу після 26 квітня 2015 року.

Під час обговорення основних питань експертами були висвітлені події, що стосувалися проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства та чергові кроки, які мають бути зроблені на шляху розвитку роботи НАЗК. Розпочати активну роботу агентства, заплановано на найближчий час, як тільки буде обрано 30 % складу НАЗК, а на повну потужність воно має запрацювати до 1 червня 2016 року.

Засновники НАЗК звітували про ухвалення нової антикорупційної програми, що визначає заходи, виконавців, строки, етапи реалізації та індикатори виконання антикорупційної політики.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%