Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Минфин начал выпуск облигаций под кредитные гарантии США

Четвер, 28 травня 2015 14:35

У вівторок, 26 травня, Міністерство фінансів розпочало випуск на міжнародних ринках державних облігацій на суму $1 млрд., що стало можливим завдяки підписанню 18 травня Угоди про гарантії запозичення між урядами України та США. Згідно з Угодою, українські облігації будуть повністю гарантовані Сполученими Штатами. Як результат, ціна облігацій буде визначена учасниками міжнародних боргових ринків, виходячи зі ставок облігацій Уряду США. Про це пише прес-служба Мінфіну.

Це друга Угода про гарантії запозичення, підписана між країнами з часу Революції Гідності, що віддзеркалює  незмінну підтримку і довіру Сполучених Штатів до прагнення України стабілізувати її економіку та відновити її зростання. Ця Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського Уряду.

Випуск облігацій здійснюється в рамках посилення міжнародної допомоги та визнання зусиль України з відновлення економічного зростання в 2016 році.

Ці облігації, поряд з нещодавньою макрофінансовою підтримкою з боку ЄС, мають на меті замінити існуючий борг на більш ощадні з точки зору обслуговування та дешевші міжнародні облігації.  У разі успішного розміщення, ці облігації, разом з борговою операцією Укрексімбанку та очікуваною борговою операцією України, мають зменшити борговий тягар України та створити потенційні умови для повернення України на шлях економічного зростання.

Як і попередні кредитні гарантії США, умови поточної Угоди про гарантії запозичення посилять прагнення України виконати умови програми з МВФ та здійснити інші кроки, необхідні для зміцнення верховенства права, системи соціального захисту, подальшого просування важливих структурних реформ та відновлення економічного зростання України.

Номінальна вартість кожної облігації становить $200 тис., процентна ставка - 1,847% на рік. Сплата процентів здійснюватиметься двічі на рік (29 травня і 29 листопада). Запланований термін погашення облігації - 29 травня 2020 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%