Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР дозволила військово-цивільним адміністраціям виконувати бюджетні повноваження

Вівторок, 02 червня 2015 11:32

Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект №2684 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання окремих питань у зв'язку з прийняттям закону України «Про військово-цивільні адміністрації»)». За відповідне рішення проголосували 240 надепів при 226 мінімально необхідних, про це пише РБК-Україна.

Цей закон, прийнятий ВРУ, має технічне значення. Згідно пояснювальній записці до законопроекту його підготовка обумовлена прийняттям закону № 141-VIII «Про військово-цивільні адміністрації» та необхідністю забезпечення реалізації повноважень військово-цивільних адміністрацій, що створюються для нормалізації життєдіяльності населення на територіях проведення антитерористичної операції.

Закон, який прийняв парламент, вносить зміни до статті 67-2 Бюджетного кодексу України, і викладає його в новій редакції: «У разі припинення діяльності органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади Донецької та Луганської областей їх функції в частині бюджетних повноважень здійснюються військово-цивільними адміністраціями відповідно до закону України «Про військово-цивільні адміністрації».

Зазначимо, що чинною редакцією цієї статті визначено, що у разі припинення діяльності органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей їх функції в частині бюджетних повноважень здійснюються місцевими державними адміністраціями та виконавчими органами міських рад за окремим рішенням Кабінету міністрів України, яке приймається на підставі звернення відповідної обласної державної адміністрації.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%