Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В адміністратора реєстрів Мін'юсту з'явилася громадська рада

П'ятниця, 10 липня 2015 16:19

Міністерство юстиції ініціювало створення громадської ради для контролю над діяльністю новоствореного держпідприємства «Національні інформаційні системи», яке адмініструватиме реєстри відомства. Про це пише Forbes, з посиланням на Мінюст.

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, установче засідання ради відбулося в Києві у п'ятницю, 10 липня.

«Після того як Міністерство юстиції створило єдиного адміністратора усіх реєстрів – ДП «Національні інформаційні системи», ми хочемо впровадити нові підходи до публічності та прозорості розпорядження державними коштами на прикладі цього ДП», – повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

За її словами, це перше ДП, на якому впроваджують механізми ради громадського контролю. До складу ради увійшли представники ГО «Реанімаційний пакет реформ», парламенту, асоціації IT-Ukraine, USAID. «Ми сподіваємося на подальше розширення складу ради», – додала Севостьянова.

Учасники першого засідання вирішили, що для розгляду питань роботи ДП необхідно доукомплектувати склад ради до кількості 11 осіб. Для цього зацікавлені громадські організації мають якнайшвидше подати свої кандидатури.

На першому засіданні члени ради вирішили призначити тимчасового голову ради. Ним став Віктор Валєєв, голова асоціації IT-Ukraine. Крім того, на розгляд ради було винесено фінансовий план ДП, проте учасники домовилися надати свої пропозиції та побажання щодо цього документа до 13 липня.

За словами Валєєва, поширення в Україні державних електронних сервісів, заснованих, зокрема, і на роботі реєстрів Мін'юсту, які адмініструє ДП «НІС», сприятиме розвитку ІТ-галузі в Україні. «Можна подивитися на приклад Естонії, де послуги е-уряду активно розвиваються. І ринок сервісів тільки для використання цих послуг становить близько $100 млн на рік. Тоді як в Україні це обсяг усього внутрішнього ринку всіх веб-розробок», – зазначив він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%