Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд має затвердити план приватизації 5 держкомпаній до кінця вересня - МВФ

Середа, 05 серпня 2015 17:12

Міжнародний фінансовий фонд (МВФ) очікує, що уряд України затвердить до кінця вересня план приватизації 5 державних компаній з 10, приватизація яких повинна відбутися найближчим часом. Про це йдеться в звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ) за результатами першого перегляду програмного сценарію оновленої програми розширеного фінансування EFF для України, пише РБК-Україна.

За даними звіту, найближчим часом має бути підготовлений список з 10 держпідприємств, в першу чергу підлягають приватизації та/або реструктуризації. План приватизації 5 із них і повинен бути схвалений Кабінетом міністрів України до кінця вересня поточного року. Цей план фонд у своєму оновленому звіті назвав «контрольним показником структурних перетворень».

У програмі реформування державного сектору економіки, за даними фонду, однією з головних завдань на найближчий час буде оцінка фіскальних ризиків підприємств. Для цього планується сформувати міжвідомчу робочу групу, яка і визначить фіскальні ризики держпідприємств, простежить за їх динамікою і сформує пропозиції щодо покращення ефективності компаній.

За даними МВФ, сектор державних підприємств досі займає дуже велику частку в економіці України - його активи еквівалентні близько 50% ВВП. В Україні зараз працює 1833 держпідприємств з 3350 зареєстрованих, які генерують до 10% ВВП. 740 з 1833 компаній аж до III кварталу 2014 р. були збитковими. «Уряду необхідно сформувати стратегію, спрямовану на зростання ефективності держпідприємств», - резюмує МВФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%