Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Fitch підвищило рейтинг «Нафтогазу» до рівня CCC

Четвер, 26 листопада 2015 14:00

Рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) НАК «Нафтогаз України» в іноземній валюті з рівня СС до ССС. РДЕ в національній валюті підтверджений на рівні ССС. Про це пише РБК-Україна.

Згідно з рейтинговою шкалою агентства, рівень ССС говорить про те, що дефолт залишається реальною можливістю, здатність виконувати фінансові зобов'язання цілком залежить від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

У повідомленні йдеться, що дані рейтингові дії послідували за підвищенням суверенного рейтингу України з RD до CCC. В даний момент, рейтинги «Нафтогазу» знаходяться на одному рівні з суверенними рейтингами країни - єдиного акціонера підприємства. Такі рейтинги, за даними агентства, відображають сильні зв'язки компанії з державою, збереження слабких фінансових показників і ймовірний вплив політичних ризиків.

«На думку Fitch, своєчасна фінансова підтримка від держави продовжує грати ключову роль для кредитоспроможності «Нафтогазу», який має істотний операційний дефіцит (хоча він знижується через поетапну лібералізацію цін), викликаний різницею між цінами на імпортований газ і газовими тарифами на внутрішньому ринку для населення та теплогенеруючих компаній. Ми вважаємо, що без такої підтримки, компанія, ймовірно, припустила б дефолт», - йдеться в повідомленні агентства.

«Нафтогаз» - найбільша компанія України по видобутку, зберігання і транспортування природного газу. У 2014 році обсяг видобутку склав 17 млрд. куб. м газу, а імпорт з Росії та ЄС - 19,3 млрд. куб. м.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%