Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін США пред'являє претензії українським авіалініям

Субота, 01 червня 2013 11:32

 

Компанії звинувачують у співпраці з іранськими авіаперевізниками

Міністерство фінансів США звинуватило низку українських компаній в порушенні режиму санкцій проти Ірану. Відомство висунуло претензії авіакомпаніям Буковина та Українсько-Середземноморські авіалінії. Також в заяві міністерства на сайті згадується киргизький авіаперевізник Кіргізтрансавіа і Sirjanco Trading LLC - перевізник ОАЕ. Про це пише ЛIГАБiзнесIнформ.

Казначейство США застосувало санкції щодо авіакомпаній, які допомагають Ірану приховати нафтові операції з урядом і надають у користування свої літаки. Відомство називає це пособництвом в підтримці тероризму і насильства, скоєних режимом Асада в Сирії, а також тіньових схем з продажу нафти на міжнародний ринок.

Зазначено, що авіакомпанії продавали і віддавали в лізинг літаки іранським авіакомпаніям Mahan Air і Iran Air. З їх допомогою Іран доставляв вантажі до Сирії.

«Ми прагнемо до посилення тиску на Іран, не тільки шляхом прийняття нових санкцій, а й шляхом активного контролю за дотриманням наших санкцій та запобігання ухиленню від цих санкцій. Сьогоднішні дії націлені на доходи від нафтохімічного сектора Ірану, а також обманні схеми Ірану в спробі уникнути санкцій через продаж нафти, - сказав заступник міністра фінансів з питань тероризму і фінансової розвідки Девід Коен. - Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами по всьому світу для того, щоб посилити санкції відносно Ірану настільки, наскільки Іран продовжить ігнорувати свої зобов'язання і не дотримуватися свої міжнародні зобов'язання ».

Українсько-Середземноморські авіалінії здійснюють рейси в Дамаск і Тегеран. Авіакомпанія Буковина, за даними низки ЗМІ, здає свій авіапарк в оренду іранським перевізникам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%