Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада Дніпропетровська пропонує затопити метро, щоб «не витрачати на нього гроші»

Четвер, 18 лютого 2016 16:41

Доля будівництва дніпропетровського метрополітену під питанням. Нова влада вважають, що метро жителям не потрібно, а його будівництво не дасть місту розвиватися. Тільки на 2016 рік на будівництво метрополітену з міського бюджету необхідно виділити 700 мільйонів гривень, інформує в.о. першого заступника міського голови Дмитро Льохів, пише Голос правди.

«З центрального бюджету є підтверджена субвенція, трохи більше ніж 500 мільйонів, а сума, яку за планом ми повинні освоїти в цьому році - 1 мільярд 120 мільйонів плюс ще близько 200 мільйонів ПДВ, - розповідає Льохів. - Тобто нам в міському бюджеті треба передбачити близько 700 мільйонів і поки не зовсім розумію де їх брати - не годувати сніданками дітей у садочках? Відмовитися від ремонту парків або доріг? І це не просто цифра - за цю цифру в місті можна зробити дуже багато (за ці гроші можна переробити всю транспортну інфраструктуру), але ми повинні принести її в жертву будівництву метро. Треба, щоб люди розуміли - рішення щодо подальшого будівництва метро треба приймати зважено і виносити на обговорення ».

Ті, що прийшли до влади «революціонери», а також новий мер Дніпропетровська Борис Філатов, який задекларував 5 тисяч гривень зарплати, вертоліт, а також дві яхти, вважають, що метро було «примхою колишніх партійних бонз і популістів». На їхню думку, в місті «і так широкі магістралі і практично немає пробок».

Тому влада наполягає на консервації міського метро, вибираючи між варіантами затоплення і пошарового засипання. За їх підрахунками, замість «нікому не потрібного будівництва» ціною 700 млн. Гривень на рік, можна дешево і зі смаком затопити за 10 мільйонів гривень, або засипати шлаком за 100 мільйонів, що дозволить заощадити понад 600 мільйонів гривень тільки в цьому році.

Такий варіант економії, коли голодний «з'їдає свою ногу», щоб полегшити голод, все активніше проштовхується місцевою владою Дніпропетровська в ЗМІ, всупереч настроям жителів міста.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%