Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Театралізована акція на Банковій: у Порошенка вимагатимуть накласти вето на закон, що руйнує електронне декларування

Четвер, 25 лютого 2016 15:22

У пятницю 26 лютого об 11:00 під Адміністрацією Президента (на розі Лютеранської та Банкової) громадські організації проведуть акцію із вимогою до Президента України Петра Порошенка накласти вето на ганебний антиєвропейський закон 3755, який руйнує систему електронного декларування. Організаторами акції є члени коаліції “Декларації під контролем”.

Під час заходу відбудеться театралізоване дійство, учасники якого  продемонструють, як голова Верховної Ради Володимир Гройсман і Петро Порошенко, ніби шулери, крутять законами і руйнують запуск електронного декларування — потужного інструменту для боротьби з корупцією. Тим самим вони перешкоджають процесу візової лібералізації.

16 лютого Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить чиновникам і надалі надавати в деклараціях недостовірну інформацію, а також заблокує механізм кримінальної відповідальності за неправдиві дані посадовців про свої статки. Закон був проголосований без рішення антикорупційного парламентського комітету, через що було прийняте рішення його не підписувати.

26 лютого спливає 10-денний термін, після якого спікер парламенту Володимир Гройсман має право підписати закон навіть без підпису голови антикорупційного комітету. А це означатиме, що потенційно вже в суботу Президент може підписати закон, через який Україна зробить три кроки назад в боротьбі із корупцією.

Члени коаліції «Декларації під контролем» вимагають від Порошенко не бути Януковичем і ветувати закон №3755, який ставить під загрозу виконання Україною обов’язків перед ЄС, необхідних для лібералізації візового режиму.

Запрошуємо долучитися до акції журналістів та громадян, які хочуть бачити Україну серед європейських держав і втомилися від шулерських маніпуляцій влади навколо питань європейської інтеграції.

Подія на facebook:  https://www.facebook.com/events/447135772151487/

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%