Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МОЗ закуповує неякісні ліки в Індії - експерт

Понеділок, 29 лютого 2016 17:24

В Україну поставляють ліки для країн третього світу, заявляють в організації «Медичний контроль», пише Корреспондент.net.

Міністерство охорони здоров’я України закуповує через міжнародні організації індійські ліки непідтвердженої якості. Про це повідомив глава Координаційної ради організації Медконтроль.

Експерти вважають, що передача державних закупівель міжнародним організаціям може обернутися лобістської схемою поставок низькоякісних препаратів. Про це свідчить те, що ПРООН, Crown Agents і ЮНІСЕФ, з метою забезпечення мінімальної ціни, закуповують ліки у постачальників з сумнівною історією, заявляють активісти.

"У список закуповуваних ліків замість" хороших європейських препаратів "потрапляють такі позиції, як наприклад метотрексат, торгова назва - Vistrexate. Країна походження - Індія. Цей препарат роблять в індійському гірському селі Bhatoli Kalan, виробник фірма Venus Remedies. Інструкція у цього препарату тільки для Україна, ні в жодній іншій країні її немає. Це означає, що в світі він ніде не застосовується. Його роблять на околиці індійського села, яке знаходиться поруч з технопарком ", - написав глава медконтролю в Facebook.

Він також підкреслив, що багато з ліків, які запропонували закупити або вже закупили міжнародні посередники - не використовуються не тільки в Європі та США, але навіть могли не проходити клінічних досліджень на людях.

"Років 5 тому вже було безліч скандалів, пов'язаних із закупівлями МОЗ низькопробних ліків з Індії," крейди ", яким намагалися замінити нормальну фармакотерапию. Сьогодні МОЗ, поряд з представниками БФ Пацієнти України та Центру протидії корупції, які власне і пролобіювали закон про міжнародні закупівлі , нам обіцяли, що тепер будуть закуповуватися винятково високоякісні ліки. На практиці, в Україні буде поставлятися наприклад "відмінний європейський" препарат Альвотініб, який, крім України, зареєстрований тільки в Боснії і Герцеговині та в Казахстані ", - заявив Щедрін.

Відзначимо, раніше керівники МОЗ і представники громадських організацій заявили, що економія коштів при закупівлі ліків за програмами туберкульозу та онкології складе від 30% до 60%.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%