Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Голова МЗС Польщі: Європу чекає чергова хвиля біженців

П'ятниця, 18 березня 2016 10:43

Голова польської дипломатії Вітольд Ващиковський передбачає, що на сьогоднішньому саміті ЄС вдасться досягти остаточне порозуміння з Туреччиною у справі вирішення імміграційної кризи, повідомляє Польське радіо.

Міністр, однак, застерігає, що це не вирішить усіх проблем, пов’язаних з хвилею мігрантів. На переконання Вітольда Ващиковського, найважливішим питанням буде швидкість впровадження усіх пунктів порозуміння. Польський міністр скептично оцінив механізм, який має на меті загальмування напливу мігрантів до Європи. Йдеться про те, на території Туреччини будуть відкриті так звані гот-споти, в яких будуть ідентифікувати іммігрантів. Після такої кваліфікації біженців будуть приймати до Європи. «Це дуже складна операція, - наголошує міністр закордонних справ Польщі. – На жаль, вона може підвести».

Вітольд Ващиковський запевняє, що у зв’язку з новим порозумінням між ЄС і Туреччиною, на Польщу не буде покладено додаткових зобов’язань пов’язаних з прийняттям біженців. Голова польської дипломатії додав, що польські політики віддавна піднімають у розмовах з євросоюзними колегами питання релокації біженців до Польщі. Цей розподіл в теперішніх умовах не має сенсу, - зазначає Ващиковський, - «головно тому, що у Польщі немає праці для біженців. Праці немає теж для поляків – про це свідчить економічна еміграція». Тому, додає міністр, більшість біженців, котрі би потрапили до Польщі, швидко би з неї виїхали до інших країн, де отримали би вищу соцопомогу і знайшли би працю.

На думку Вітольда Ващиковського, порозуміння з Туреччиною і балканський шлях – це не єдині питання, які Європа повинна розглянути. Як сказав міністр, він нещодавно розмовляв з представником ООН, котрий застеріг – на узбережжі Лівії кочує кількадесят тисяч людей, які чекають на кращу погоду, щоб вирушити у морську мандрівку Середземним морем до Європи. «Нажаль, нас може чекати чергова хвиля величезної емграції з тих теренів», - додав міністр.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%