Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Forbes: Ні США, ні ЄС ні стануть рятувати Україну

Понеділок, 28 березня 2016 17:23

Журналіст видання пояснив, чому країна не має значення для Заходу.

Ні Америка, ні Європа не стануть рятувати Україну, хоча українці цього чекають, написав у своїй колонці співробітник Forbes Даг Бандоу, пише Кореспондент.

Захід не має високих ставок в країні, зазначив він. Також пояснюється, чому Україна не повинна чекати порятунку від західних країн.

"Жодна західна нація, в тому числі США, не готуються до війни з Росією, що володіє ядерною зброєю, через Україну, - зазначив Бандоу. - Україна не має значення. Вона не важлива для Заходу настільки, щоб він зважився зробити щось небудь серйозне для звернення назад дій Росії в Криму і на Донбасі (...). Американці і європейці не прийдуть. для них прийшов час укладати угоду з Росією через Україну ".

Також наголошується, що Україна як і раніше залишається сильно розділеної і "застрягла в поганому районі" - близько до Росії. У той же час у Росії є питання, пов'язані з власною безпекою на Україні, додав він.

"Не дивлячись на обурення з приводу поведінки Росії, виражене в Брюсселі," Стара Європа "практично не відчуває загрозу зі сходу, - повідомив Бандоу. - Економічні вигоди від інтеграції ЄС з Україною, навіть якщо б вона залишалася неподільною, були б скромними і зайняли б багато часу. Сьогодні Київ є економічною чорною дірою, і стиснення в грошах європейці не виявляють жодного бажання надати хоча б близьку до рівня потрібної Україні допомоги ".

За словами журналіста, у США ще менший інтерес до України. В основному про неї згадують лише тоді, коли скаржаться на втручання Москви в Сирію, написав Бандоу.

При цьому наголошується, що ні Америка, ні Європа не готові накласти серйозні санкції, щоб зломити російську економіку. "Захід не буде відбирати Крим, придушувати сепаратистів Донбасу, гарантувати територіальну цілісність України або навіть рятувати її економіку. А це означає, що Київ фактично залишився сам по собі, - упевнений журналіст. - Якщо лідери України думали інакше, то вони тільки обманювали себе" .

Баундоу зазначив, що жоден з президентів Америки після закінчення холодної війни не був готовий закреслити успішне завершення Холодної війни, щоб почати війну з Росією по зовсім меншому приводу. "Найбільш очевидним прикладом є Будапештський меморандум 1994 року після якого, Україна відмовилася від ядерної зброї, залишеного у неї після розпаду Радянського Союзу", - повідомив він.

Також наголошується, що хоча референдуму в Криму під контролем Росії не можна довіряти, це не означає, що він був не точний.

"Протягом більшої частини своєї історії Крим був частиною Росії, і більшість жителів є етнічними росіянами. Якщо вони хочуть залишитися в Росії, то їх побажання повинні бути дотримані. Таким чином, метою Заходу має бути справедливим голосування, - зазначено в статті. - Заходу теж не дуже можна довіряти, коли він скаржиться на російську агресію.

Москва поводиться погано, і несе велику частину провини за конфлікт, що охопив Донбас. Проте, є справжні російські сепаратисти, які щиро заперечують проти управління з Києва, і є абсолютно огидні українські крайні націоналісти настільки ж жорстокі, як і російські бійці ".

На думку журналіста, союзники повинні запропонувати закінчити санкції, гарантувати не включення України і Грузії в НАТО, а також підтримати зв'язку країни і зі Сходом, і з Заходом.

"Москва повинна наполягати на тому, щоб українські сепаратисти взяли б автономію, провести в Криму референдум під міжнародним контролем, реструктуризувати непомірну заборгованість Києва і прийняти те, що політичні та економічні зв'язки між Україною і ЄС не є винятковими", - написав він. При цьому союзники повинні діяти в своїх інтересах.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%