Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Forbes: Порошенко за рік розбагатів на $ 100 млн

Четвер, 31 березня 2016 17:02

У той же час, загальний стан 100 найбагатших українців за останній рік скоротилася на 25 відсотків.

Президент України Петро Порошенко за 2015 рік збільшив власний капітал більш ніж на 100 мільйонів доларів, пише Forbes-Україна.

Видання сьогодні опублікувало свій щорічний рейтинг топ-100 найбагатших людей України. Першу сходинку традиційно займає власник СКМ Ринат Ахметов зі статком 2,3 мільярда доларів.

Друге і третє місце ділять співвласники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які зуміли в 2015 році зберегти свої статки на рівні 1,3 мільярда доларів кожен.

На четвертому місці - Віктор Пінчук з 1,2 мільярдом доларів, а на п'ятому - Юрій Косюк зі статками одним мільярдом доларів.

Порошенко зайняв шосте місце в рейтингу зі статком в 858 мільйонів доларів. За підсумками 2014 року його статки оцінювалися в 750 мільйонів доларів.

Відзначається, що президент України частково виконав свою передвиборну обіцянку, передавши кондитерську корпорацію Roshen в "сліпий траст", однак це далеко не єдиний його актив. Порошенко залишається власником Міжнародного інвестиційного банку, є бенефіціаром холдингу Укрпромінвест-Агро.

Як зазначає Forbes, президенту і раніше належать ряд активів в крохмальної, автомобільної, суднобудівної та машинобудівної галузях. Також у нього є кілька національних і регіональних телерадіокомпаній.

Далі рейтинг виглядає так: Олексій Вадатурський ($ 840 млн), Олександр Ярославський ($ 721 млн), Андрій Веревський ($ 694 млн) і Леонід Черновецький (680 млн).

Однак загальний стан 100 найбагатших громадян України за останній рік скоротилася на 25 відсотків і тепер становить 20 мільярдів доларів.

За даними журналу, на скорочення станів вплинуло падіння цін на сировину, зниження продажів хімічної продукції, просідання машинобудівної галузі, зупинка підприємств в зоні військової операції в Донбасі і втрата російського ринку збуту.

Нагадаємо, в минулорічному рейтингу Порошенко знаходився на восьмому місці. Тоді наголошувалося, що він перестав бути мільярдерів, так як до цього стан Порошенко оцінювалося 1,3 мільярда доларів.

В кінці минулого року повідомлялося, що кількість мільярдерів по всьому світу збільшилася в 4,76 рази до 1347 чоловік.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%