Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафта впала в ціні на заявах Саудівської Аравії та Кувейту

Понеділок, 04 квітня 2016 15:44

Нафта марки Brent знизилася до 38,58 долара за барель, нафта марки WTI - до 36,62 долара за барель.

Світові ціни на нафту в понеділок вдень демонструють слабку негативну динаміку після заяв представників найбільших виробників сировини - Саудівської Аравії та Кувейту з приводу заморозки видобутку нафти, свідчать дані торгів, пише РИА Новости.

Станом на 13.43 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,23% - до 38,58 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,46% - до 36,62 долара за барель.

У п'ятницю другий наслідний принц, міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман заявив, що країна погодиться заморозити видобуток нафти лише за умови, що Іран та інші великі виробники приєднаються до угоди. Іран, у свою чергу, не раз говорив про те, що країна почне обговорювати питання про замороження видобутку нафти тільки після того, як видобуток в країні досягне 4 мільйонів барелів на день. На даний момент, за даними ОПЕК, вона знаходиться на рівні 3,1 мільйона барелів на день.

Невелику підтримку ринку надають коментарі виконуючого обов'язки міністра нафти Кувейту Анаса аль-Салеха в понеділок. Виступаючи перед журналістами, аль-Салех заявив, що сподівається на координацію дій між країнами ОПЕК та іншими нафтовидобувними державами, яка, на його думку, допоможе стабілізувати нафтові ціни. Зустріч нафтовидобувних країн з питання заморозки видобутку очікується 17 квітня в Досі.

Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи. Серед країн, які висловили таку готовність, - Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%