Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українські парламентарії вивчають ізраїльський досвід оподаткування

Вівторок, 05 квітня 2016 11:36

3-4 квітня 2016 року відбувся візит делегації українських політиків до Ізраїлю. Члени делегації мають намір вивчити ізраїльський досвід побудови системи оподаткування і зниження фіскального тиску на економіку.

До складу української делегації увійшли депутати Верховної Ради, члени Комітету ВР з питань податкової і митної політики, його голова Ніна Южаніна, голова Львівської ОДА Олег Синютка, народний депутат Борислав Береза, співголова групи дружби Україна-Ізраїль народний депутат Борислав Розенблат, Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков. Візит відбувся з ініціативи Почесного консульства Держави Ізраїль в Західному регіоні України.

У неділю, 3 квітня, відбувся ряд зустрічей українських парламентаріїв з ізраїльськими колегами в будівлі Кнесета. Українські депутати зустрілися зі спікером Кнесету Юлієм Едельштейном, главою фінансової комісії Кнесету Моше Гафні, заступником міністра фінансів Іцхаком Коеном, екс-міністром закордонних справ і головою партії «Наш дім Ізраїль» Авігдором Ліберманом і генеральним директором Кнесету Ронен плоті.

Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков і лідер партії «Наш дім Ізраїль» Агвідор Ліберман

Як зазначив Олег Вишняков, «Ізраїльський досвід - унікальний і може бути дуже корисним саме для України. Ізраїль побудував свою економіку в стані перманентної війни, терору, агресії, на безплідних землях. Але зумів вчасно розставити пріоритети. Тепер ми маємо можливість дізнатися, як при мінімальних ресурсах отримати максимальну вигоду ».

Під час зустрічі Моше Гафні обговорив з українськими колегами питання щодо реформування системи оподаткування та дав їм кілька практичних порад, які можуть бути використані в українських реаліях. За його словами, «при демократії розбіжності і тертя між парламентом і урядом практично неминучі, але потрібно навчитися приходити до компромісу, пропонуючи практичні рішення тих чи інших проблем». Гафні закликав українських парламентаріїв відмовитися від підвищення податків, і, навпаки, прагнути до їх зниження.

У свою чергу заступник міністра фінансів Ізраїлю Іцхак Коен підкреслив, що при високому зовнішньому боргу держави, Комітету з питань податкової та митної політики і уряду України слід працювати над тим, щоб скоротити розрив у співвідношенні держборгу до рівня внутрішнього валового продукту на душу населення. За його словами, найефективніше саме піднімати рівень ВВП, не підвищувати податки, а також відмовитися від оподаткування пенсій.

Глава партії «Наш дім Ізраїль» Авігдор Ліберман зазначив, що в Ізраїлі є чимало приватних компаній, готових інвестувати в Україну, але їм необхідні гарантії того, що вони не втратять свої гроші, і ці гарантії повинна забезпечити держава.

0404 132643

Члени української делегації з Генеральним директором Кнессета Роненом Плотом

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%