Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізницю» викрили в обмані

Середа, 06 квітня 2016 14:18

У 2014-2015 рр. Харківським підшипниковий завод не завантажено жодного локомотивного підшипника на локомотиворемонтні заводи ДП «Укрзалізниця»

Спростування Публічної акціонерною компанією «Укразалізниця» факту закупівель підшипників російського виробництва не відповідає дійсності, повідомили в прес-службі одного з найбільших в СНД виробників підшипникової продукції - Харківського підшипникового заводу, що входить до індустріальної групи УПЕК, пише УНІАН.

Зокрема, філія «Укрзалізниці» - «Центр забезпечення виробництва« - 4 квітня заявив про безпідставне звинувачення в закупівлі їм підшипників російського виробництва. Філія «Укрзалізниці» зазначив, що в період з 2015 по 2016 роки (в тому числі в 2016 році за пролонгованими договорами 2015 року) для потреб «Укрзалізниці» поставлялася виключно продукція Харківського підшипникового заводу.

«Дана заява не відповідає дійсності. Насправді «Укрзалізниця» централізовано закупила підшипники виробництва Харківського підшипникового заводу для вантажного складу. У той же час, на адресу локомотиворемонтних заводів, що входять до складу ДП «Укрзалізниця», за фактом 2014-2015 рр. заводом не було відвантажено жодного локомотивного підшипника », - сказано в повідомленні.

Крім того, прес-служба підприємства, посилаючись на відкриті джерела інформації, повідомляє про надходження за даний період на ринок України близько 25 тис. Локомотивних підшипників на суму близько 100 млн грн, в тому числі і з Російської Федерації.

«При цьому виробниками і постачальниками таких російських підшипників є, в тому числі, підприємства, пов'язані з виробництвом і продажем продукції військового і подвійного призначення. Зокрема, російська корпорація ЕПК, яка займає 70% ринку виробництва так званих спеціальних підшипників, які використовуються для виробництва літаків, вертольотів, ракет, підводних човнів, кораблів, танків і автомобілів », - наголошується в повідомленні.

У прес-службі з посиланням на генерального директора Володимира Захарова повідомили, що Харківський підшипниковий завод звертався з даного питання до Міністерства інфраструктури України та «Укрзалізницю» і «не отримав ніяких результатів».

«Центр забезпечення виробництва« ПАТ «Укрзалізниця» замовчує той факт, що Харківський підшипниковий завод неодноразово звертався з заявами про необхідність проведення прозорих відкритих тендерів для централізованої закупівлі «Укрзалізницею» підшипників як на адресу Міністерства інфраструктури України та адміністрацію «Укрзалізниці», так і до керівництва локомотиворемонтних заводів ( «Тепловозоремонтний завод», «Дніпропетровський електровозоремонтний завод», «Запорізький електровозоремонтний завод», «Львівський локомотиворемонтний завод», «Київський електровагоноремонтний завод» і ін.) для того, щоб піти від непрозорих схем і недоброякісних постачальників підшипникової продукції », - підкреслили в прес-службі.

У зв'язку з цим керівництво заводу звернулося до вищезазначеного філія «Укрзалізниці» з проханням перевірити за друге півріччя 2014 року - перше півріччя 2015 року закупівлю підшипників для вагоноремонтних заводів, зокрема, для держпідприємств «Укрспецвагон», «Дарницький вагоноремонтний завод» і «Стрийський вагоноремонтний завод ».

«Це допоможе побачити дійсну картину закупівель для вагоноремонтних заводів, які повинні були централізовано здійснювати закупівлі вагонних підшипників, чого на ділі не відбувалося», - цитує прес-служба Коханова.
У повідомленні також наголошується, що завод розробляє і виробляє нові покоління підшипників, які здатні як істотно підвищити безпеку руху, так і знизити експлуатаційні витрати «Укрзалізниці».

Як повідомлялося, 23 березня Кабінет міністрів України доручив Міністерству внутрішніх справ і Міністерству інфраструктури розібратися з ситуацією з поставками підшипників на підприємства «Укрзалізниці», яка призвела до того, що основними постачальниками «Укрзалізниці» були і залишаються російські підприємства, в тому числі підрядники Міністерства оборони Російської Федерації.

4 квітня «Укрзалізниця» повідомила, що не закуповує підшипники російського виробництва і назвала звинувачення в дискримінації вітчизняного виробника на користь Російської Федерації абсолютно безпідставними ».

Харківський підшипниковий завод, заснований в 1947 році, спеціалізується на виробництві кулькових підшипників загальнопромислового призначення і роликових підшипників для залізничного транспорту під торговою маркою HARP (ХАРП).

Завод є провідним в СНД підприємством з виробництва підшипників для сільськогосподарського машинобудування, а також одним з провідних постачальників продукції для компаній транспортного машинобудування і залізничної галузі.

Продукція заводу застосовується також в автомобільній, добувної та електротехнічної промисловості і в гірничо-металургійному комплексі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%