Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Комітет Ради вимагатиме спростування відомостей зі статті NYT

Четвер, 07 квітня 2016 09:30

Комітет Верховної Ради вимагатиме від NYT спростувати факти, викладені в статті про корупцію в Україні.

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони відправить газеті The New York Times роз'яснення до опублікованої ними статті Непереможна корупція в Україні і вимагатиме спростування окремих тез редакційного матеріалу. Про це повідомив народний депутат Іван Винник (Блок Петра Порошенка) в ефірі 5 каналу в середу ввечері.

«Це шановане видання. І хтось дав їм інформацію, яка не відповідає дійсності. Це буде підтверджено не тільки українською генеральною прокуратурою, яка має певний рівень недовіри, а й британськими фахівцями, які, я сподіваюся, сприймаються виданням The New York Times як компетентні. Ми вимагатимемо спростування статті», - сказав він.

Нардеп пояснив, що спростування вимагатимуть у тій частині, де йдеться про відповідальність екс-генпрокурора Віктора Шокіна в контексті справи екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського, натяків на відповідальність президента Петра Порошенка, і «відповідно будемо вимагати прокоментувати пряму вимогу відновити Сакварелідзе (Давид Сакварелідзе, екс-заступник генпрокурора - ред.) - в якому правовому полі, яким чином взагалі редакція високоповажного видання може вимагати від глави держави таке зробити».

Винник нагадав, що стаття ґрунтувалася на тому, що Шокін проявив недбалість у справі надання матеріалів на міжнародно-правовий запит у справі Злочевського. Що нібито справа була закрита в Україні, і це стало підставою для зняття арешту з $ 23 млн, які Злочевський перерахував в кіпрську компанію.

«Ми вивчили питання і встановили, що, по-перше, справа в Україні не закрита і продовжує розслідуватися, зокрема і у Великобританії. А арешт з 23 млн був знятий, тому що було направлено міжнародно-правовий запит до генеральної прокуратури британськими фахівцями, цей напрямок очолював Касько, і він дав відповідь на день пізніше від дати судового засідання. І це була навіть не відповідь, а проект відповіді, без його підпису», - сказав він.

Депутат повідомив, що кодекс журналіста в багатьох країнах вимагає незаангажованості та всебічного висвітлення ситуації. «Я категорично сподіваюся, що The New York Times в даному разі, коли отримає обґрунтовану інформацію з нашого боку, відреагує належним чином».

Порошенко різко відповів NYT за статтю про корупцію

Нагадаємо, під час візиту президента України Петра Порошенка до США газета The New York Times різко розкритикувала його внутрішню політику в своїй редакційній статті, зокрема, журналісти звинуватили українську владу в нездатності подолати одну з ключових проблем - корупцію.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%