Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Авіакомпанії запускають нові рейси з регіонів

Четвер, 14 квітня 2016 12:40

З Івано-Франківська будуть літати в Італію, Іспанію і Польщу, з Вінниці - в Ізраїль

UBR.ua дізнався про плани вітчизняних регіональних аеропортів на найближчий час і більш віддалену перспективу. Всі вони навперебій заявляють, що зацікавлені в нових маршрутах і рейсах. Але не все поки готові приймати сучасний флот без масштабної та недешевої реконструкції інфраструктури.

Для хасидів і не тільки

У Вінниці нарешті з'явився шанс отримати регулярні рейси. З 8 червня МАУ починає експлуатувати напрямок Вінниця-Тель-Авів. Поки польоти будуть здійснюватися раз на тиждень. Виліт з Тель-Авіва по середах о 23.15, з Вінниці по четвергах о 5.40, час в дорозі близько трьох годин. Ціна квитка економ-класу в обидва боки з Вінниці від 4931 грн., З Тель-Авіва - від $ 198.

В кінці 2013 року регулярні рейси Вінниця-Тель-Авів вже намагалася запустити авіакомпанія Yanair, однак літаки цього авіаперевізника злітали в Ізраїль тільки кілька разів.

Чартерну «хасидських» програму традиційно виконують кілька перевізників. МАУ розраховує, що інтерес до ізраїльського напрямку продовжить рости і втратить яскраво виражену сезонність.

«На відміну від попередніх років, коли МАУ виконувала чартерні рейси, що пов'язують Вінницю і Тель-Авів, ми прийняли рішення завести даний маршрут в наше регулярне розклад і, таким чином, відкрити пряме повітряне сполучення між цими містами. Ми впевнені, що рейси будуть користуватися стабільним попитом, адже тільки за два тижні вересня 2015 року пасажиропотік на даному маршруті склав близько 6 тис. Осіб », - повідомила корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Директор аеропорту «Вінниця» Ярослав Мазурець розповів UBR.ua, що ведуться переговори з МАУ про розширення сітки польотів. У Вінниці сподіваються, що рейси в Тель-Авів будуть успішними, що підтвердить хороші перспективи експлуатації та інших міжнародних напрямків.

«Ми хочемо налагодити сполучення також з Варшавою і Стамбулом. Зараз ведемо переговори з LOT і Turkish Airlines », - розповів Мазурець.

Стамбул зробив касу

Херсон в минулому році став лідером по зростанню пасажиропотоків серед українських аеропортів, збільшивши свої показники в 7,8 раз. Сталося це завдяки запуску рейсів Turkish Airlines в Стамбул. Поки інших регулярних рейсів з аеропорту не здійснюється, але керівництво продовжує переговори з перевізниками.

«Обов'язково потрібен внутрішній рейс, до Києва, сподіваємося, що силами« Моторсічи »його вдасться запустити. Також ведемо переговори з Бєлавіа про рейсах до Мінська. Зараз зняті обмеження по польотам в Польщу, тому LOT оцінює, наскільки є попит на трансмагістральними рейси через Варшаву », - розповів UBR.ua директор аеропорту« Херсон »Григорій Усик.

Однак всі ці плани навряд чи буде здійснюватися в цьому сезоні, оскільки аеропорт все ще на реконструкції. «Поки йдуть роботи, ми можемо приймати не більше двох рейсів в день. Цього року завершимо спорудження перону та руліжних доріжок », - повідомив Усик.

З зимового - у всесезонний

Івано-Франківськ в цьому році перестав бути «зимовим» аеропортом, які працюють на о Буковель. Після того, як звідти стартували рейси Turkish Airlines в Стамбул, про відкриття нових напрямків вже цього літа заявили МАУ і Windrose Airlines.

20 травня Windrose Airlines починають польотну програму з Івано-Франківська в італійську Брешию. Рейси виконуватимуться по понеділках і п'ятницях на Embraer ERJ-145 (48 місць), з Івано-Франківська виліт о 10:15, а з Брешії о 12:15 (за місцевим часом), тривалість польоту близько двох годин. Ціна квитка в обидва боки від 5,6 тис.грн.

МАУ 24 червня здійснить перший рейс в іспанську Валенсію, рейси теж будуть по понеділках і п'ятницях. Виліт з Валенсії в 1.35, з Івано-Франківська - о 21.55, час у дорозі близько 4 годин. Ціна квитка в обидва боки від 7297 гривень або від 259.51 євро. МАУ використовує Boeing 737 або Embraer 190, з двома класами обслуговування - бізнес і економічний. У компанії обіцяють запустити також рейси з Івано-Франківська в Аліканте.

«Оскільки обмеження на польоти між Польщею та Україною зняті, ми розглядаємо і можливість запуску рейсів з Івано-Франківська в Гданськ і Познань», - повідомила Сацька.

Спочатку реконструкція - потім туристи

А ось про старт роботи «Чернівців» поки рано говорити. «Наші сусіди, румунська Сучава, вже з 19 серпня запускає рейси WizzAir в Лондон, веде активну роботу з Барселоною ... Turkish Airlines на переговорах заявляла, що дуже зацікавлені в нашому регіоні, але на жаль наша злітна смуга може приймати тільки невеликі літаки, Saab, Embraer , Fokker », - розповів UBR.ua директор аеропорту Борис Морський.

Для старту роботи аеропорту необхідно 850 тис. Грн. (Геодезичне дослідження смуги і проект реконструкції), а в цілому інвестиції в реконструкцію оцінюються в 35 млн. Грн.

«Ми робимо велику ставку на Італію, адже з нашого регіону офіційно там працюють близько 200 тисяч осіб, так що попит на рейси був би. Зараз люди летять додому через Молдову чи Румунію. Тому ми ведемо переговори з невеликими регіональними італійськими авіакомпаніями, у яких є флот, який нас цікавить - невеликі борти - Saab, Embraer, Fokker, Bombardier », - зазначив Морський.

Після активізації діяльності аеропорту, сподівається його директор, набагато легше буде знаходити інвесторів для того, щоб провести реконструкцію і приймати сучасні великі літаки. «Сподіваюся, що міська влада зможе знайти відповідального концесіонера, та й самі допоможуть. Адже всі розуміють: немає аеропорту - немає платоспроможних туристів », - каже Морський.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%