Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Я подаю руку всім політичним силам у Верховній Раді – Президент

Четвер, 14 квітня 2016 14:20

Президент України Петро Порошенко переконаний, що і коаліцію, і опозицію чекає прийняття багатьох доленосних для України рішень. Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Я, звичайно ж, засмучений і розчарований тим, що за рік і кілька місяців три політичні сили поставили себе за межі європейської, демократичної коаліції. Як гострословлять політичні коментатори, замість широкої коаліції утворилася куди ширша опозиція», - сказав Глава Української держави, виступаючи в Верховній Раді під час розгляду питання про призначення Прем’єр-міністра та нового складу Уряду.

Президент наголосив, що опозиція – невід'ємний атрибут демократії. «Я поважаю право і рішення тих політичних сил, які, не давши жодного шансу новому Уряду, встали до нього в опозицію. Саме тому я не дозволю коаліції приватизувати Президента», - сказав Глава держави.

«Я подаю руку всім тим політичним силам, які зайняли місце в опозиції. Хтось до Уряду, хтось до Президента, але ніхто немає знаходитись в опозиції до України. З частиною із вас ми є повними ідеологічними однодумцями, і я впевнений, що разом ми приймемо ще не одне доленосне рішення на благо країни», - заявив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що вже найближчим часом закликатиме народних депутатів ухвалити в другому читанні поправки до Конституції в частині судової реформи.

«Розумію ваше прагнення удосконалити її проект. Але хочу нагадати приказку, що краще – ворог хорошого. Затримка прийняття реформи означає наразі лише консервацію того жахіття, яке ми бачимо в системі: що не день, то нові сюрпризи», - зазначив Президент і закликав «починати з того, що напрацьоване кращими вітчизняними експертами та підтримане Венеціанською комісією, а згодом, у разі потреби, вносити всі необхідні корективи».

«Зволікати далі не можна. Судова реформа – це і питання справедливості, і того ж інвестиційного клімату», - додав Глава держави.

Президент підкреслив, що ще одним спільним завданням коаліції та опозиції є зміни до Конституції в частині децентралізації та виконання Мінських угод як ключового елементу мирного плану з повернення Донбасу під український суверенітет, із відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму. Ключові рішення з цього питання прийматимуться у сесійній залі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%