Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Новому Уряду пророкують недовге існування

П'ятниця, 15 квітня 2016 12:20

В Аграрній партії вважають, що новий уряд, швидше за все, буде працювати недовго. Про це повідомляє РБК-Україна.

Новий уряд навряд чи буде працювати довго, тому що воно не має надійної опори в парламенті. Про це сьогодні заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи призначення глави нового уряду та затвердження складу Кабміну.

«Перше, що ми побачили - це відсутність стратегічного бачення, ніж це уряд мав би займатися. Ми в черговий раз почули багато пафосних заяв, однак, ніякої конкретики. Друге, що ми побачили - це сам процес формування уряду, коли велися відверті торги, які не мають нічого спільного, ні з професіоналізмом кандидатів, ні з демократією. Це звичайні закулісні домовленості. Третє - це те, як формувалася коаліція. Коли ті ж люди, що критикували методи поштучних домовленостей з депутатами для того, щоб набрати необхідну кількість голосів, тепер роблять те ж саме », - сказав Віталій Скоцик.

«Коаліція складається тільки з двох політичних сил. При цьому одна з них, критично налаштована щодо політичної сили, яку представляє прем'єр-міністр. Варто пам'ятати, що конфлікт почався якраз між цими двома політичними силами, які сьогодні і формують нову коаліцію. Тобто, важко повірити, що за один день все змінилося, і новий Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом матиме опору в парламенті. Тому, ймовірність перевиборів парламенту в цьому році залишається високою », - зазначив Віталій Скоцик.

Лідер Аграрної партії України зазначив, що ситуація не зміниться поки не буде змагань програм ідеологічних партій, а не боротьби вузьких приватних інтересів фінансово-політичних груп за вплив на владу з корисливою метою.

«У демократичних країнах є змагання між програмами партій. При виборі кандидатів крім партійної приналежності значення мають професійні якості. Якщо політична сила не має відповідного фахівця, вона не буде ставити когось лише за те, що у неї є «партійна квота». Тому треба рухатися до системи, де формування уряду відбувається публічно і демократично. Коли партії беруть повну відповідальність за тих, кого делегували у владу », - резюмував Віталій Скоцик.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%