Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Володимир Гройсман та Заступник Генсека НАТО Александр Вершбоу домовилися про підготовку Комплексного пакету допомоги Україні

П'ятниця, 15 квітня 2016 15:16

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє «Урядовий портал»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у п'ятницю провів зустріч із Заступником Генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу, під час якої сторони обговорили питання майбутньої співпраці України та Північноатлантичного альянсу.

В. Гройсман поінформував співрозмовника, що напередодні в Україні був сформований новий склад Кабінету Міністрів. Зокрема, вперше в історії України в Уряді створено нову посаду - Віце-прем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції, наголосив він.

Співпраця з НАТО має важливе значення у діяльності новосформованого Кабінету Міністрів та для України в цілому, підкреслив керівник Уряду. «Ми будемо вкладати у нашу з вами співпрацю нову силу, енергію, розвивати надбання, що були, і розширювати нашу взаємодію», - наголосив Прем'єр-міністр.

Своєю чергою, А. Вершбоу привітав В. Гройсмана з призначення на посаду Прем'єр-міністра України та створення посади Віце-прем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції у Кабінеті Міністрів.

«Ми розглядаємо новий Уряд як можливість надати новий поштовх реформам», - зазначив А. Вершбоу, наголосивши на необхідності упровадження необхідних змін у всіх сферах життя країни, зокрема щодо боротьби з корупцією та реформування оборонно-безпекового сектору України у відповідності до стандартів НАТО. «Ви повинні мати достатньо енергії та завзяття, щоб втілити в життя реформи», - висловив побажання членам нового Уряду Заступник Генерального секретаря НАТО.

У цьому контексті В. Гройсман та А. Вершбоу домовилися про посилення підтримки реформ у секторі безпеки і оборони. З цією метою до Варшавського саміту НАТО, який відбудеться в липні, буде розроблений Комплексний пакет допомоги відповідно до потреб нашої держави. Заступник Генерального секретаря НАТО висловив переконання що Варшавський Саміт НАТО стане слушною «нагодою привернути увагу до того прогресу, якого Україна вже досягла, і продемонструвати ті прагнення, які Україна сповідує, щоб втілити реформи у життя».

Також сторони домовилися відновити роботу Комісії міжвідомчої координації з питань співробітництва з НАТО. «Україна у минулому втратила дуже багато можливостей, давайте не втратимо їх сьогодні», - наголосив Заступник Генерального секретаря НАТО.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%