Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Генпрокуратура розпочала 56 кримінальних проваджень за вчинення корисливих злочинів з військовим майном

П'ятниця, 07 червня 2013 14:08

 

Прокуратура вимагає збереження військового майна

Генеральна прокуратура України, з початку 2013 р. розпочала 56 кримінальних проваджень за вчинення корисливих злочинів з військовим майном. Про це повідомив начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України Микола Голомша, передає прес-служба ГПУ.

Як повідомляють, Генпрокуратура внесла подання Міністру оборони України та вимагає забезпечити збереження військового майна, його належний облік та законне використання.

«Прокурорськими перевірками виявлені факти розкрадання посадовцями військових частин боєприпасів, комплектуючих до військової техніки, реалізації надлишкового майна за заниженими цінами» - сказав М.Голомша.

«Факти крадіжок військового майна та службової недбалості щодо його збереження виявлено прокурорами у двох десятках військових частин. Мають місце злочини, пов’язані з викраденням патронів та незаконним витрачанням боєприпасів при організації стрільб для сторонніх осіб. Виявлено крадіжку 340 т палива для ракетних двигунів вартістю понад 5 млн. грн., приладів нічного бачення з новітніх зразків озброєння – танків Т-64 «Булат» на понад півтора мільйона гривень тощо», - зазначив заступник начальника Головного управління.

 Він зауважив, що оборонним відомством збереження військового майна не контролюється, а робота внутрішнього аудиту є недостатньо ефективною:«Значна кількість військової техніки вартістю майже 2,5 млрд. грн. без достатніх правових підстав знаходиться на підприємствах Державного концерну «Укроборонпром». Частина військового майна передана спортивним клубам, автомобільним школам. Натомість оборонним відомством збереження цього майна не контролюється та, як наслідок, дещо вже втрачено».

«У поданні ми вимагаємо від Міністра оборони не тільки забезпечити збереження військового майна, а й притягнути до відповідальності посадовців оборонного відомства, які винні у виявлених порушеннях», - наголосив Микола Голомша.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%