Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як реформуватимуть «Укрзалізницю»

Середа, 20 квітня 2016 14:27

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів UBR.ua про те, що потрібно зробити, щоб поставити держпідприємство на правильні рейки. Про це повідомляє УБР.

Одне з найпроблемніших «дітищ» міністерства інфраструктури - «Укрзалізницю» - чекають масштабні зміни. Сьогодні Кабмін затвердив кандидатуру нового керівника УЗ Войцеха Бальчуна, свого часу реформував польську залізничну галузь.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що прихід нового керівництва в УЗ важко переоцінити, адже саме з нього повинні початися реформи.

За його словами, перед новим топ-менеджером стоїть завдання формування команди і створення вертикально-холдингової компанії на базі «Укрзалізниці». «Фактично на сьогоднішній день ми пройшли перший етап - зареєстровано публічне акціонерне товариство, йде робота по імплементації законодавства щодо держзакупівель. Але реформа 200-тисячного підприємства, одного з ключових монополістів України - досить складне завдання, що вимагає обдуманих кроків », - зазначив Омелян.

На питання, чи з'являться нарешті - то в Україні регулярні сполучні країну довгі маршрути, наприклад, з Чернігова в Херсон, чиновник зазначив, що в рішенні цієї задачі нове керівництво УЗ буде виходити з інтересів кінцевих споживачів, а не самих залізниць. «Головне - повна відкритість, рух назустріч клієнтам, бізнесу, і пасажирам», - вважає Омелян.

Він також заявив, що питання про приватизацію залізниці взагалі не варто. Змінюватиме лише філософія і форма управління. «Ми зараз розробляємо закон про залізничний транспорт, він пройде широке експертне обговорення і буде внесений до парламенту в найближчий місяць», - розповів Омелян.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%