Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна планує імплементувати ізраїльську модель військової юстиції

Понеділок, 25 квітня 2016 16:28

Представники України та Ізраїлю узгодили питання обміну досвідом щодо роботи органів військової юстиції та створення у подальшому спільної експертної групи для опрацювання механізмів імплементації ізраїльської моделі військової юстиції в Україні.Про це повідомляє УНИАН.

В прес-службі Генеральної прокуратури України, цих домовленостей було досягнуто під час зустрічі заступника генпрокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса з його ізраїльським колегою Шароном Афеком.

Зокрема, було обговорено можливість направлення групи ізраїльських експертів до української військової прокуратури для обміну досвідом діяльності військової адвокатури та військових судів (трибуналів).

Зазначається, що створення системи української військової юстиції за ізраїльським зразком, можливо, є найбільш оптимальним, оскільки дозволить забезпечити порядок та дисципліну у військових формуваннях як під час триваючих військових дій, так і в умовах постійної бойової готовності.

«Сторони відзначили схожість проблемних питань, що супроводжують роботу військових прокурорів в Україні та Ізраїлі, а також очікувань та вимог суспільства до результатів їх діяльності», - йдеться у повідомленні.

В ГПУ зауважили, що перший візит такого рівня став суттєвим кроком у подальшій розбудові двосторонніх відносин між компетентними органами обох держав.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%