Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Володимир Гройсман: Три головні завдання Уряду - стабілізувати ситуацію, забезпечити відновлення економічного зростання та соціальну справедливість у країні

Вівторок, 26 квітня 2016 10:36

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Уряд має забезпечити виконання трьох першочергових завдань – стабілізації ситуації у країні, забезпечення відновлення економічного зростання та соціальної справедливості, що дозволить підвищити якість життя громадян та повернути відчуття гідності за країну. Про це заявив Прем’єр - міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV увечері понеділка, 25 квітня .

«Стабілізувати ситуацію, забезпечити відновлення економічного зростання і забезпечити соціальну справедливість – три важливі завдання, які ми маємо здійснити. У тому числі, і повернути відчуття гідності за свою країну, – заявив Володимир Гройсман. – Тут мають бути нормальні стандарти якісного життя», – наголосив він.

Глава Уряду наголосив, що стратегічна мета України – «це європейська і євроатлантична інтеграція, це рівень життя, який сьогодні є в європейських країнах». Цей рівень життя можливо забезпечити лише шляхом структурних і глибоких реформ, підкреслив Володимир Гройсман.

Так, необхідно подолати усі негативні явища, що заважають розвитку країни, зокрема корупцію, наголосив Прем'єр-міністр. Глава Уряду навів приклади високих цін на ліки, непрозорої діяльності української митниці та неефективного державного управління. Забезпечення прозорості роботи у цих сферах дозволить повернути до Державного бюджету країни десятки мільярдів гривень, які раніше втрачалися через корупцію та монополії. «Державу треба реформувати достатньо глибинно. Треба таку систему, яка вже ніколи не дасть будь-яким пройдисвітам своїми схемами порушити національний інтерес», – підкреслив Прем'єр-міністр, зазначивши, що реформування цих сфер є одними з пріоритетів діяльності Уряду.

Серед інших важливих для Кабінету Міністрів напрямків роботи – проведення судової реформи, реформа освіти, розбудова доріг, проведення дерегуляції, створення привабливого бізнес-клімату, розробка якісної податкової реформи, а також відродження національної економіки.

Також Уряд забезпечить проведення публічної приватизації державних підприємств. «Там, де сьогодні годівниці тих чи інших людей, які сидять на держпідприємствах, Уряд вже сьогодні демонструє приведення і призначення на посади якісних фахівців», – наголосив він, нагадавши, що Кабінет Міністрів призначив нового керівника ПАТ «Укрзалізниця», обраного у результаті відкритого конкурсу. «Через такі впровадження країна почне змінюватися», – підкреслив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що новосформований Уряд буде відкритим, забезпечуватиме тісну взаємодію з експертним середовищем, громадянським суспільством, а також Парламентом та Президентом України «для того, щоб наводити лад в країні і вирішувати як оперативні завдання, так і формувати цілісну систему».

Наразі кожне з міністерств працює над визначенням 3-5 пріоритетів роботи у кожній сфері. Оперативний план з конкретними завданнями та чіткими термінами виконання Уряд представить наступного місяця, зазначив Глава Уряду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%