Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Триває реалізація проекту щодо підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання

Середа, 04 травня 2016 14:21

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

В Україні реалізується проект «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», який здійснюється за рахунок кредиту Світового банку.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко в інтерв’ю виданню «Власть денег».

За його словами, загальний бюджет цього проекту, реалізація якого почалася в 2014 році, становить 315,5 млн. доларів США.

«З цих грошей 18 млн. доларів США ще не розподілені. Кредит складається з двох частин: 265,5 млн. доларів США - це гроші Світового банку, 50 млн. доларів США - кошти Фонду чистих технологій. Вони виділені на різних умовах і призначені для фінансування різних заходів», - відзначив заступник Міністра.

Він зауважив, що в результаті реалізації проекту буде реконструйовано три ТЕЦ - дві в Вінниці і одна в Харкові, більше 150 котелень, десятки центральних теплових пунктів, замінені тепломережі, побудовані когенераційні станції, встановлені індивідуальні теплові пункти і загальнобудинкові теплолічильники. В системі автоматичного управління технологічними процесами буде об'єднано близько 2,5 тисячі об'єктів у восьми містах. А це, у свою чергу, дозволить значно скоротити час реагування на позаштатні ситуації.

Також, за словами заступника Міністра, Світовий банк виділив спеціальний грант за рахунок якого були найняті консультанти, які розробили спеціальну систему відбору учасників.

«Комунальні підприємства повинні були пройти процедуру оцінки їх фінансового стану та отримати від Міністерства фінансів позитивну оцінку діяльності підприємства за останні три роки. Це було підтвердженням того, що підприємство зможе повернути позикові кошти», - підсумував Роман Чуприненко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%