Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін спростив митні процедури

Середа, 25 травня 2016 12:35

Кабінет Міністрів затвердив концепцію створення і функціонування автоматизованої системи «єдине вікно», що спрощує митні процедури та усуває доступ правоохоронців до митних оглядів. Про це повідомляє Економічна правда.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 25 травня.

"Єдине вікно" - це електронна система обміну даних, що спрощує і зменшує кількість митних процедур. Інформація про вантаж, який проходить через кордон, буде автоматично з'являтися на митних пунктах і у всіх службах контролю.

Так, концепція "єдиного вікна" передбачає, що митний, санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та інші види контролю здійснюватимуться за допомогою електронного обміну даними без паперових документів, печаток і штампів.

Нагадаємо, що на засіданні Кабміну прем'єр обіцяв прийняти рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховою мафії".

11 травня на Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якому буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%