Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На Вінниччині відбулася виїзна нарада з питань розвитку україно-молдавських відносин

Вівторок, 31 травня 2016 15:46

В Ямполі Вінницької області відбулося виїзне засідання робочої групи з питань розвитку інфраструктури та транскордонного співробітництва між Вінницькою областю і Сороцький район Республіки Молдова. Про це повідомляє УНІАН.

Про це повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

На розгляд партнерів були винесені питання співпраці в реалізації проекту з благоустрою екологічного стану акваторії і прибережної зони річки Дністер, врегулювання екологічних і майнових позицій, пов'язаних з функціонуванням очисних споруд міста Сороки, і реалізації проекту з будівництва автомобільного моста через Дністер в районі Ямполя і села Косеуць .

Торкаючись проблематики очисних споруд, розташованих поблизу Цекинівки і знаходяться на балансі Сорокського водоканалу, голова Сорокського району Міхай Міцуї повідомив, що, згідно з висновком Міністерства екології Республіки Молдова, відновленню ці споруди не підлягають. Українська сторона висловила зацікавленість в ліквідації об'єкта, що вичерпав свій ресурс, і відповідної рекультивації земельної ділянки. Як варіант вирішення цього питання мешканці міста запропонували передати очисні споруди на баланс обласної Ради і вже далі працювати над відновленням грунтового покриву зазначеної території.

Однією з ключових позицій зустрічі було обговорення перспектив будівництва автомобільного моста повідомленням Ямпіль - Косеуць. Для наочного ознайомлення з проблематикою учасники наради розглянули картосхеми обох держав і орієнтовний маршрут доріг, прілягающіх до споруд. Як показали попередні висновки, для будівництва моста стратегічного значення необхідно побудувати близько 118 км нової дороги до Немирова (Вінницька область).

В ході переговорів голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив важливість здійснення техніко-економічного розрахунку, щоб фахівці визначили доцільність будівництва і майбутню технологію і конструкцію мосту. Крім того, Валерій Коровій порадив створити презентації, які демонстрували б позитивну економічну, туристичну і транскордонну привабливість створеної споруди. Подібні матеріали, на його переконання, стали в нагоді б при зустрічі транспортних міністерств двох країн, яка незабаром буде ініційована.

Під час зустрічі учасники наради прийшли до спільного висновку, що після обговорення питання в транспортних міністерствах обох країн, варто знову зібрати раніше підписані меморандуми про співпрацю, відповідні листи і передати їх на розгляд керівництва держав для остаточного вирішення питання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%