Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрнафта» заявляє, що 2 млрд куб. м газу були передані їй за рішенням суду

П'ятниця, 10 червня 2016 15:15

У компанії вважають цілком законним і справедливим виконання рішення суду, яке вступило в законну силу кілька років тому. Про це повідомляє РБК-Україна.

ПАТ «Укрнафта» є власником 2 061 805,134 тис. куб. м природного газу видобутку 2006 року, який був переданий до газотранспортної системи України і закачаний у підземні сховища ПАТ "Укртрансгаз", про що оформлені акти приймання-передачі газу на зберігання. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що державне регулювання цін на газ в 2006 році не здійснювалося, відповідно, державний регулятор НКРЕ не мав повноважень встановлювати ціни на газ видобутку ПАТ "Укрнафта".

"У травні 2014 року вступило в законну силу рішення Господарського суду міста Києва від 20 січня 2011 року - ПАТ "Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз України" були зобов'язані не чинити перешкод у здійсненні права власності на цей обсяг природного газу, відібрати з підземних сховищ і передати цей газ ПАТ "Укрнафта", -йдеться в повідомленні.

В липні 2014 року ПАТ "Укрнафта"звернулося за примусовим виконанням згаданого судового рішення, однак судове рішення залишається не виконаним ПАТ "Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз України". Державною виконавчою службою вжито заходів, спрямованих на виконання судового рішення, одним з яких і було здійснення 3 червня 2016 року видобування цього газу, що знаходиться в підземних сховищах ПАТ "Укртрансгаз".

У компанії вважають цілком законним і справедливим виконання рішення суду, яке вступило в законну силу кілька років тому, спрямованих на забезпечення можливості розпорядитися своєю власністю, яка безпідставно утримується боржниками.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%