Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Володимир Гройсман: Перші закордонні візити представників Уряду свідчать, що ми маємо величезний потенціал до залучення інвестицій

П'ятниця, 24 червня 2016 14:28

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Перші закордонні візити керівництва Уряду засвідчують високий потенціал України у можливостях залучення інвестицій, що сприятиме розвитку національної економіки та створення нових робочих місць. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у п'ятницю, 24 червня.

"Наші міжнародні візити до Сполучених Штатів Америки та до Канади говорять про те, що ми маємо величезний потенціал залучення інвестицій, розвитку національної економіки, створення нових робочих місць. І цей потенціал ми маємо використовувати. Пошук нових можливостей, залучення нових інвестицій як міжнародних, так і внутрішніх, є запорукою того, що ми побудуємо сильну економіку", - заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр нагадав, що напередодні відбулися міжнародні візити делегацій українського Уряду до Сполучених Штатів Америки та Канади, очолювані Прем'єр-міністром та Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим. Протягом цих поїздок відбулося багато зустрічей із представниками бізнесових кіл щодо залучення інвестицій.

Так, 20 червня у Канаді відбувся Перший канадсько-український бізнес-форум, у якому взяли участь сотні підприємств та підприємців, зацікавлених Україною. "Будемо очікувати якісних позитивних результатів і сигналів", - зазначив Голова Уряду.

Наступного тижня відбудеться робочий візит Прем'єр-міністра до Німеччини, в рамках якого також передбачені зустрічі із німецьким бізнесом. Під час цих зустрічей будуть обговорені питання двосторонніх відносин та залучення німецького капіталу до української економіки, повідомив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що наступного місяця очікується підписання Угоди про запровадження Зони вільної торгівлі між Україною та Канадою. "Ми очікуємо у наступному місяці підписання Зони вільної торгівлі із Канадою. Це буде означати те, що ми маємо нові ринки збуту української продукції. І дуже важливо, щоби ми цим інструментом дуже якісно користувалися", - заявив він.

У цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив важливість посилення торговельного представництва України, що дозволить достойно представляти українських виробників у країнах, де є попит на українську продукцію.

Прем'єр-міністр також закликав міністрів приділяти велику увагу перешкоджанню тиску контролюючих органів на бізнес. "Кожна ваша інституція може або створювати клімат, або створювати тиск. І хочу підкреслити, що жодного тиску від будь-якої контролюючої структури не може бути. Це є неприйнятним", – наголосив він.

Володимир Гройсман зауважив, що найближчим часом при Прем'єр-міністрі буде створено Офіс супроводження інвестицій.

"Я би дуже хотів, щоби той, хто інвестує в українську економіку – чи то Сполучені Штати, чи то країни Європи, і найголовніший інвестор у нас, це український інвестор – відчували себе достатньо комфортно, в якісному кліматі", - зазначив він.

"Україна має бути сильною, демократичною державою. Сильною, демократичною державою ми можемо стати тільки тоді, коли ми побудуємо сильну національну економіку, економіку, яка буде виробляти продукт, блага, які ми будемо інвестувати у якість життя людей. Це одне з найголовніших наших завдань", - підкреслив Володимир Гройсман.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%