Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Києві викрили конвертцентр, який вивів у «тінь» понад 1 млрд гривень

Субота, 02 липня 2016 12:13

Клієнтами «конверту» були понад 400 структур із Києва й області, у т. ч. держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінансового моніторингу та поліцією припинили в Києві діяльність конвертаційного центру, який протягом 2014-2016 вивів у «тінь» понад 1 мільярд гривень. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначено, що організатори надавали послуги з переведення грошей у готівку та штучного створення податкового кредиту для відшкодування податку на додану вартість. Як встановили співробітники спецслужби, клієнтами "конверту" були понад 400 комерційних структур із Києва та області, серед яких і декілька держпідприємств.

"Правоохоронці під час багатоходової спецоперації "взяли" при виїзді з Києва, на заправці, двох організаторів конвертцентру. В них вилучено понад 1,3 мільйона гривень, призначені черговому клієнту. Потім співробітники спецслужби затримали у центрі столиці кур’єра під час передачі замовнику 260 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час обшуків в офісах та автомобілях, які належать конвертцентру, правоохоронці вилучили понад 2 млн гривень, 10 тисяч доларів США, банківські картки, чотири ноутбуки з системою "клієнт-банк", флешки, мобільні телефони з доказами здійснення нелегальних фінансових оборудок.

"В офісах також виявлено печатки майже 20 фіктивних фірм, задіяних у діяльності "конверту" та вогнепальну зброю. Заблоковано кілька десятків банківських рахунків, оформлених організаторами конвертаційного центру", - доповіли у відомстві.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 205 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно у Дніпропетровській області правоохоронці встановили організаторів конвертаційного центру, а також підприємства, які користувалися його послугами і через які відмивалися мільйонні кошти.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%