Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Черга в візових центрах продають за 2500 грн

П'ятниця, 22 липня 2016 10:27

Сьогодні найскладніше отримати візу до Норвегії, Швейцарії, Швеції, Німеччини, Словенії і Франції

Щоб отримати візу, тепер не тільки потрібно сплатити її вартість. Візові центри стали заробляти на кур'єрську доставку, страховку, а деякі примудряються ще й на продажу місць в черзі. Про це повідомляють Вести.

Нав'язують кур'єрів

"Днями робив "шенген" в Угорщину у візовому центрі. Питаю, коли прийти за результатом? А мені відповідають: приходити не потрібно, вам все доставить кур'єр за 100 гривень. Причому відмовитися від цього неможливо. Хоча рік тому ми приходили самі і платити не потрібно було", - розповідає киянин Ігор Куліченко.

Ще одна додаткова послуга, яку туристам включають в рахунок, - страховка на період поїздки. Вартість залежить від віку, кількості днів, мети поїздки, але поліс, який пропонують у візових центрах, все одно буде дорожче, ніж у звичайній компанії: 400 грн проти 200-250 грн. "Люди плюються, але купують. Адже вийти на вулицю і купити страховку за адекватною ціною - значить повернутися назад і знову вистояти величезну чергу", - говорить фахівець з оформлення віз Богдан Підгорний.

Правда, в самих візових центрах говорять, що платити за ці послуги не обов'язково. "Навіть коли дзвонять і кажуть, що документи готові і доставить їх кур'єр, це коштує стільки-то, ви маєте право відмовитися і забрати документи самі", - рекомендують в візовому центрі. Аналогічно і по страховці: мовляв, хочете берете, а хочете ні.

Черга з кавою і горішками

Заробляють і на дефіцитних місцях в черзі до візового центру. Наприклад, ми спробували зареєструватися в черзі до візового центру, щоб подати документи на Угорщину, але, як з'ясувалося, чекати доведеться до 20 серпня. А щоб подати на польську візу - понад два тижні. Зате в Мережі - маса пропозицій записати в чергу в найближчі дні за чималу винагороду. Реєстрація в польський центр у Києві протягом 10 днів - 2 тис. Грн, а на найближчі 2-4 дня - 2,5 тис. Грн. У регіонах розцінки ще вище.

"Найчастіше співробітники візових центрів домовляються з посередниками, які від них отримують інформацію про доступні датах. Наприклад, можуть бути записані на подачу документів у візовий центр 20 осіб, але до третьої години дня деякі з них не з'явилися - ці місця заповнюються" лівими " . Про це знають всі рядові співробітники - від охоронця до супервайзера. Вони найчастіше і зливають інформацію посередникам ", - говорить Підгорний.

   До речі, не так давно в візових центрах з'явилася нова послуга - Premium Lounge. Вона дає можливість записатися на подачу документів хоч на завтра, але за 75 євро. За ці гроші запропонують також чай, кава та легкі закуски.

Але термін розгляду консульством документів залишається колишнім, і не гарантує позитивне рішення щодо візового клопотання.

Куди простіше отримати візу українцям

Як розповіла нам Анастасія Аветікян, фахівець візового центру Ant Traveller, сьогодні найскладніше отримати візу до Норвегії, Швейцарії, Швеції, Німеччини, Словенії і Франції. Серед причин відмови - найчастіше нестача або неправильність оформлення документів. "Липова довідка з банку або роботи там не пройде - з купленої банківською випискою буде відмова 100%", - говорять у візовому центрі. Найлегше ставить візи Литва, Польща, Іспанія, але і тут є свої нюанси.

"Останнім часом вже і Литва повертає молодих дівчат на кордоні, вона ж стала буферною зоною, і через неї їдуть всі кому не лінь. Тому ми озброює туристів не тільки необхідним запасом ваучерів, документів, довідок на проходження кордону, а й придумуємо легенду, по якій вони з литовської візою сміливо можуть летіти до Німеччини або Чехії без обов'язкового в'їзду в Литву ", - говорять в візових центрах.

Ціни стартують від 100 євро. А ось Угорщина тепер вимагає до пакету документів додати не тільки квитки на літак або поїзд в обидва боки, а й документи, що підтверджують як мінімум 30% оплати проживання в готелі, при тому, що немає ніякої гарантії отримання візи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%