Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пенсійний фонд НБУ за півроку заробив 33,3 мільйона гривень

П'ятниця, 29 липня 2016 15:43

Корпоративний недержавний пенсійний фонд Національного банку України за І півріччя 2016 року одержав прибуток у розмірі 33,3 мільйона гривень.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Зазначається, що вперше з 2014 року Корпоративний недержавний пенсійний фонд отримав позитивний фінансовий результат.

"Останні півтора роки нова команда Фонду працювала над виведенням організації на прибуткову діяльність і вже в I півріччі 2016 року ми досягли цієї мети", - зазначив директор департаменту з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ Олег Курінний.

За його словами, нинішній команді вдалося здійснити реструктуризацію проблемних активів, розпочати претензійно-позовну роботу з повернення проблемної заборгованості та з 21 березня 2016 привести вартість активів Фонду до ринкової.

"На сьогодні вже здійснено переоцінку активів за МСФО, завершено очищення активів і планових зменшень їх вартості не передбачається. Коливання справедливої вартості активів можливі лише внаслідок ринкових чинників: зміни кредитного рейтингу емітентів корпоративних облігацій, коливання курсу гривні відносно долара США, зміни відсоткових ставок за депозитами і державними облігаціями", - зазначає Курінний.

Як звітують в НБУ, під час роботи над очищенням інвестиційного портфелю були виявлені численні шахрайські схеми виведення коштів попереднім керівництвом КНПФ НБУ. За фактами розтрати та легалізації грошових коштів колишніми службовими особами КНПФ НБУ Служба безпеки України у лютому 2015 року відкрила кримінальні провадження.

За даними правоохоронних органів посадовці Фонду розробили протиправну схему розтрати коштів установи та перевели на рахунки комерційних структур понад 600 мільйонів гривень. Гроші спрямовувалися на придбання цінних паперів емітентів, які мають всі ознаки фіктивності. На даний момент за цими справами триває слідство.

Нагадаємо, Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ було створено в 2007 році. Кількість учасників Фону на 01.07.2016 складає 12 267 працівників системи Національного банку. Фонд є найбільшим в Україні, вартість його складає 51% від вартості активів всіх НПФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%