Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Під які рейси українські авіакомпанії накупили літаків

П'ятниця, 29 липня 2016 17:23

Флот наших авіаторів розширюється і оновлюється. Про це повідомляє UBR.

Під які рейси українські авіакомпанії накупили літаків.

В Україні стає все більше нових літаків. Сукупний флот українських компаній з початку року збільшився і помолодшав. Тепер рейси здійснюються 78 літаками (в січні їх було 73), а середній їх вік становить 20,56 років (в січні був 21 рік).

В цьому році свій флот оновлювали МАУ, Atlasjet Україна, Yanair, Bravo Airways, UmAir, Дарт. UBR.ua, а також плани наших авіакомпаній по розширенню їх флотів, а також лінії, на яких їх будуть використовувати.

В Італію і на Схід

МАУ вже отримали шість з дев'яти літаків Boeing 737-800 NG, запланованих до поставки в рамках програми розширення і оновлення флоту в 2016 р

"Сьогодні ми чекаємо сьомий літак, Boeing 737-800, таким чином, наш флот збільшиться до 38 бортів. Чекаємо ще два - один в середині вересня, другий в листопаді. При цьому виведемо одну" класику ", Boeing 737-500. І вже можна повідомити - в наступному році у нас з'являться два далекомагістральних борту, Boeing 777 ", - повідомила UBR.ua корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

На останньому засіданні комісія Державіаслужби задовольнила заявки МАУ на внутрішні польоти за маршрутом Київ-Чернівці, і міжнародні польоти з Києва в Шираз і Каунас, зі Львова до Вільнюса, Варшави і Мінськ і із Запоріжжя в Тель-Авів.

"Львів-Вільнюс ми запустимо вже в середині серпня, Львів-Мінськ полетимо восени. Каунас - це альтернатива аеропорту Вільнюс, на якому плануються ремонтні роботи. Запоріжжя - Тель-Авів ми давно просили, але, коли почнемо польоти, буде залежати від багатьох факторів ", - говорить Сацька.

Також МАУ отримала дозвіл наростити частоти на італійських напрямках: з Києва до Венеції, Рим і Мілан для регулярних польотів і для чартерних з Києва в Даламан і Бодрум і зі Львова в Анталію.

"Рим зараз літаємо - 11 частот, буде двічі в день. Венеція буде щоденної, а на Мілан в деякі дні додасться друга частота", - повідомила Сацька. А ось де використовуватимуть Boeing 777, поки чіткої відповіді не дають.

"Нам цікаві і трансатлантичні рейси, і Схід. Плануємо не раніше наступного літа відкрити друге китайське напрям, але що це буде Гуанчжоу або Шанхай, поки невідомо", - розповіла Сацька.

По країні

Генеральний директор авіакомпанії Bravo Airways Віктор Телегін повідомив, що до кінця тижня компанія отримає ще один Boeing 737-500 на 129 крісел (в червні був отриманий MD-83).

"Він був у лізинг у ДАРТ, тепер ми його переоформляємо на себе і плануємо використовувати на регулярних рейсах Київ-Одеса, які з понеділка стануть щоденними. До речі, ми дуже задоволені завантаженням, були дні, коли у нас було продано 147 квитків, тому ми ставили замість Boeing на рейс MD-82/83, на 165 місць ", - повідомив Телегін.

Комісія Державіаслужби на останньому засіданні рекомендувала розширити частоти на маршрутах Київ-Одеса, Київ-Батумі та Київ-Енфіда, а також видати призначення на польоти за маршрутом Київ-Задар. Що до напрямку Київ-Батумі, то цей рейс літаки Bravo Airways літали для YanAir.

"Зараз ми прораховуємо потік і можливість відкриття рейсів під своїм брендом", - сказав Телегін. Інший напрямок поки на стадії оцінки ефективності.

Розширення чартерної програми Bravo Airways залежить від готовності аеропортів і планів замовника - туристичної компанії TPG. Липневе засідання комісії дало добро на чартерні рейси з Києва в Задар, з Чернівців та Херсона в Анталію, зі Львова та Одеси в Даламан.

"Наші інспектори виїжджають завтра до Чернівців, а Херсон відвідають наступного тижня, щоб перевірити стан аеропортів. З Чернівців, дуже сподіваюся, зможемо полетіти якомога швидше", - зазначив Телегін.

Акцент на чартери

Авіакомпанія Atlasjet Україна в травні отримала третій Airbus 320-232.

"Цей літак працює на регулярних рейсах. На чартер ми додатково, за схемою мокрого лізингу, залучили А321. Щодо розширення польотної регулярної програми, ми працюємо над кількома перспективними напрямками, коли буде визначеність, тоді, можливо, під них і будемо флот розширювати", - розповів UBR.ua гендиректор Atlasjet Україна Сергій Підгородецький.

Yanair в червні отримала Airbus 321-112. Гендиректор Yanair Ярослав Агафонов повідомив, що цей борт вибирався саме під чартери.

"Там 220 місць, все економ-класу", - пояснив він.

Але в цілому флот використовується на регулярних і чартерних рейсах приблизно порівну. "Нових планів по розширенню регулярної мережі ми поки не будуємо. Але грузинські рейси, і з Києва, і з Одеси, сподіваємося, в цьому році вдасться утримати цілорічними, тільки частоту восени зменшимо", - повідомив Агафонов.

Географія чартерної програми - вибір замовника, JoinUP. Зараз літаки Yanair виконують польоти до курортів з Києва, Львова, Одеси, Харкова та Запоріжжя.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%