Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сергій Білан: ДФС зацікавлена у відвертому діалозі з аграріями

Понеділок, 15 серпня 2016 09:48

Забезпечення прозорих умов роботи аграрного бізнесу в Україні стало головною темою засідання круглого столу за участі Першого заступника Голови ДФС Сергія Білана та товаровиробників сільськогосподарської продукції Черкаської, Вінницької, Житомирської та Кіровоградської областей, яке відбулося в м. Умані Черкаської області.

Учасники зустрічі обговорили особливості оподаткування підприємств сільськогосподарської галузі, шляхи покращення взаємовідносин між підприємцями та органами влади та проблемні питання, які виникають в учасників цього ринку.

Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан, зокрема, зазначив, що фіскальна служба виступає за рівні умови ведення бізнесу для всіх суб’єктів господарської діяльності та надає підтримку сумлінним платникам податків.

«Особлива увага приділяється ризиковим платникам, викриттю схем та махінацій, які вони використовують у своїй діяльності. Ми дотримуємося принципу, що для сумлінного платника податкова служба має бути невидимою. Крім того, сьогодні є електронне декларування: якщо ви здали всі необхідні звіти, у вас все в порядку зі сплатою податків, то в принципі до вас запитань з боку контролюючих органів не повинно бути», - наголосив Сергій Білан.

Крім того, він підкреслив важливість взаємодії ДФС з представниками аграрного сектору щодо підтримки розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні.

У свою чергу представники аграрного бізнесу відзначили ефективність відвертого діалогу влади і бізнесу для забезпечення балансу інтересів держави та підприємців, а також позитивну динаміку у вирішенні питань щодо повернення ПДВ сільгоспвиробникам.

Сергій Білан також повідомив присутнім, що керівництво фіскальної служби приділяє велику увагу діалогу з представниками різних сфер економіки. Для цього в ДФС створено 7 галузевих асоціацій по різним видам промисловості, з представниками яких проводяться регулярні зустрічі для обговорення актуальних питань.

Наприкінці зустрічі Перший заступник Голови ДФС закликав присутніх до активної роботи щодо напрацювання пропозицій до податкового законодавства у напрямі оподаткування агарного ринку, які б задовольняли потреби держави та стимулювали розвиток галузі.

Джерело: Прес-служба Державної фіскальної служби України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%