Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українським фірмам заважають випускати якісні ліки - експерт

Понеділок, 15 серпня 2016 10:27

Країну можна забезпечити медикаментами, дешевші за іноземні аналоги, але є проблеми з патентами. Українські фармацевтичні виробники здатні забезпечити країну якісними ліками, дешевші за іноземні аналоги. Цьому може сприяти, зокрема, врегулювання питань по патентах на інтелектуальну власність, термін дії яких безпідставно продовжений. Про це розповів представник компанії Юрія-фарм Андрій Криворучко, передає УНН. "Кожен патент на винахід діє 20 років з моменту подачі заявки. Після цього, якщо об'єктом винаходу є лікарський засіб і він вимагає отримання спеціального дозволу - в даному випадку, Міністерства охорони здоров'я України, - то дія патенту може бути продовжено ще на 5 років ", - зазначив Криворучко. Він заявляє, що в багатьох випадках патенти, видані в 1990-х роках, не є дійсними, так як при їх отриманні в Україні не виконувались необхідні вимоги, зокрема, новизни винаходу. За його словами, в Україні ведеться дуже багато судових справ, які стосуються саме вітчизняного виробника, який нібито порушує право інтелектуальної власності іноземних компаній. Зокрема, зараз компанія Юрія-фарм відстоює в суді своє право на присутність на українському ринку з антибіотиком, який коштує вдвічі дешевше іноземного. Як зазначено, компанія розробила свій препарат, але його заборонили продавати на тій підставі, що це порушує патентне право іншого суб'єкта господарської діяльності. Іноземна компанія подала позов про припинення порушення прав власника патенту. "Вітчизняні виробники втягнуті в судові процеси, які є результатом незаконних дій, в тому числі, служби інтелектуальної власності", - вважає експерт.

Юрія-фарм, за словами Криворучко, не збирається зупинятися в захисті своїх економічних інтересів і інтересів українського споживача. Станом на 16 серпня призначено чергове засідання в Апеляційному суді. Якщо ж і його рішення виявиться неприйнятним, компанія готова йти і до Вищого господарського суду, і до Європейського суду з прав людини. В Україні перевірять усі індійські ліки.

Джерело: LikeNews.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%