Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Співробітників Укрексімбанку затримали на хабарі в 1,5 млн грн

Четвер, 18 серпня 2016 09:41

Генеральною прокуратурою України та СБУ затримано службових осіб, які отримали неправомірну вигоду 1,5 млн грн.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками ГУБКОЗ Служби безпеки України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди керуючим філії ПАТ «Державного експортно-імпортного банку України» у м. Полтава та головним юрисконсультом цієї ж філії. Службових осіб було затримано 12 серпня 2016 після отримання неправомірної вигоди в сумі 1,5 млн грн в порядку ст. 208 КПК України.

Слідством встановлено, що вказані службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб вимагали та одержали 1,5 млн грн від керівника одного з суб’єктів господарювання за продаж виробничих потужностей бавовно - прядильної фабрики, яка знаходиться у заставі ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

На цей час проводиться комплекс невідкладних процесуальних та слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді взяття під варту. Дії злочинців кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України.

Довідково: санкція ч.4 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Генеральна прокуратура України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%